WSOP Event #32 - Jason Mercier achtste, Benny Glaser wint back-to-back PLO8

WSOP Event #32 - Jason Mercier achtste, Benny Glaser wint back-to-back PLO8

Op de derde dag van het $10.000 Omaha Hi-Low Split-8 or Better Championship kwamen 16 spelers in actie, allemaal al $17.332 gegarandeerd op dat moment.

Hoewel het toernooi geleid werd door Matt Glantz en bekende namen als Todd Brunson, Felipe Ramos, Eli Elezra, Daniel Alaei en Shaun Deeb allemaal nog actief waren, ging de meeste aandacht uit naar Jason Mercier die opzoek was naar zijn derde bracelet voor de zomer.


Geen finaletafel voor Kurtzman, Deeb, Alaei en Elezra

Het toernooi begon slecht voor Eric Kurtzman die eerst al chips verloor aan Todd Brunson, en even later de rail moest opzoeken toen hij met top set tegen de wrap van Grzegorz Trelski opliep. De river gaf die een flush en zonder low kon Kurtzman gedag zeggen.

Matthew Kelly nam vervolgens afscheid op plaats 15, gevolgd door Andrew Brown (14) en Shaun Deeb (13). Deeb was al short en opende {a-Hearts}{k-Spades}{q-Hearts}{6-Clubs}. Greg Trelski callde vanuit de kleine blind met {k-Diamonds}{10-Clubs}{4-Diamonds}{3-Clubs} en check callde op {a-Spades}{10-Hearts}{7-Clubs} en hitte een gelukkige {10-Spades} op de turn. Hij check-raisede Deeb allin en die callde allin nadat die nog maar heel weinig over had na zijn bet. De river {6-Diamonds} was niet genoeg voor Deeb en hij moest genoegen nemen met plaats 13 voor $20.561.

Todd Brunson cripplede Daniel Alaei in een pot waar Brunson Junior twee paar wist te maken en de nutlow, en Alaei moest verder met minder dan een big bet. Die verloor hij de volgende hand en plaats 12 was het eindresultaat voor de ervaren rot ($24.954).

Nadat Esther Taylor-Brady, de laatste dame, het veld had verlaten op plaats 11, werd er een redraw gedaan voor de onofficiële fineletafel. Eli Elezra (2 big bets) en Felipe Ramos (8 big bets) waren de shortste, maar met een gemiddelde van 13,3 big bets had niemand het echt heel ruim. Jason Mercier had met 14 big bets net bovengemiddeld.

Eli Elezra dubbelde vrijwel direct, maar was uiteindelijk toch de man die afscheid moest nemen op plaats 10. Elezra, die nog niet al te lang geleden ge-out werd door Shaun Deeb als wanbetaler, was nog steeds short en verloor zijn chips in een multi-way pot waar Per Hildebrand uiteindelijk de winnende combinatie liet zien.

Elezra werd gevolgd door Felipe Ramos die ten onder ging tegen Todd Brunson. Ramos' {k-Spades}{k-Hearts}{3-Spades}{2-Hearts} zag er zo mooi uit, maar werd verslagen door Brunson's {a-Spades}{a-Diamonds}{10-Clubs}{6-Clubs} toen het board {j-Clubs}{9-Spades}{4-Clubs}{q-Diamonds}{9-Diamonds} kwam.

Jason Mercier uitgeschakeld op plaats 8

Daarna was het de beurt aan Jason Mercier om te gaan. Hij raakte crippled in een hand tegen Benny Glaser. Mercier's enkele paar kon niet winnen van Glaser's twee paar waar beiden geen low wisten te maken, en Mercier moest verder met nog maar 5 big bets.

Even later raisede Mercier vanaf de button met {a-Diamonds}{j-Diamonds}{j-Hearts}{7-Hearts} en Trelski callde met {a-Spades}{q-Hearts}{6-Diamonds}{5-Hearts}. De twee kregen het allin op {a-Hearts}{q-Clubs}{2-Spades} en Mercier wist niet meer te verbeteren met de {8-Hearts} op de turn en de {k-Spades} op de river. Mercier eindigde daardoor op plaats 8, goed voor $39.269 (en 208,01 WSOP Player of the Year punten waardoor hij nu op 1.403,99 staat), maar niet die derde bracelet waar hij zo naar verlangde.

Todd Brunson verliet het veld op plaats 7. Hij kreeg het allin met {a-Clubs}{q-Spades}{j-Clubs}{9-Spades} tegen Doug Lorgeree's {a-Diamonds}{8-Spades}{6-Spades}{3-Diamonds}. Het board kwam {10-Hearts}{9-Hearts}{3-Hearts}{a-Spades}{3-Clubs} en door de schoppen 3 op de river moest Brunson de gehele pot aan zijn tegenstander laten.

Per Hildebrand werd vervolgens uitgeschakeld op plaats 6 ($67.291) toen zijn paar zessen en wrap geriverd werd door Greg Trelski die trips maakte. Robert Campbell verliet het toernooi op plaats 5 toen hij met {a-Hearts}{a-Diamonds}{k-Spades}{10-Diamonds} tegen de {7-Diamonds}{6-Diamonds}{4-Diamonds}{3-Clubs} van Greg Trelski opliep op {6-Spades}{6-Clubs}{5-Diamonds}. Na de {7-Clubs} op de turn wist hij al zeker dat hij de low ging verliezen, en na de {6-Hearts} op de river (quads voor Trelski) ging ook de high aan zijn neus voorbij.

Trelski was zelf de volgende die moest gaan toen hij het allin kreeg met {a-Diamonds}{k-Spades}{8-Clubs}{4-Clubs} tegen de {a-Spades}{a-Clubs}{3-Clubs}{3-Hearts} van Matt Glantz. Het board kwam {7-Hearts}{7-Spades}{6-Spades}{8-Diamonds}{4-Hearts} en Trelski kon naar de rail.

Met nog 3 spelers in het toernooi, werd er om half 3 's nachts lokale tijd gestopt met spelen. Afgelopen nacht, op de ingelaste vierde dag van het toernooi, kwamen Douglas Lorgeree, Benny Glaser en Matt Glantz terug om te spelen tot een winnaar. Glantz begon de vierde dag uitstekend door twee potten van Glaser te winnen, maar daarna ging het grandioos mis. Hij verloor drie potten op rij tegen diezelfde Brit en zakte al snel naar minder dan zes big blinds.

Deze leverde hij uiteindelijk in met {q-Clubs}{6-Spades}{5-Diamonds}{2-Clubs} tegen {10-Clubs}{6-Hearts}{4-Diamonds}{2-Spades} toen de chips er op {j-Diamonds}{7-Hearts}{5-Clubs}{3-Hearts} ingingen. De river {q-Hearts} zorgde ervoor dat Glantz derde werd voor $175.754. Glaser, die enkele dagen geleden al een bracelet won in deze spelvorm, begon de heads-up tegen Lorgeree met een flinke voorsprong.

Lang had hij er vervolgens niet voor nodig om het toernooi definitief in zijn voordeel te beslissen. Binnen een kwartier lagen de chips er met {j-Diamonds}{6-Clubs}{3-Clubs}{3-Diamonds} in tegen {10-Spades}{8-Diamonds}{5-Hearts}{3-Hearts} en doordat er {k-Clubs}{5-Clubs}{4-Spades}{8-Clubs}{j-Spades} op tafel kwam scoopte de Brit de volledige pot met een flush en een low. Doug Lorgeree eindigde als tweede voor $251.665, terwijl Glaser de derde speler is van deze WSOP met twee bracelets!

Event #32: $10.000 Omaha Hi/Lo

Buy-in:$10.000
Prijzenpot:$1.532.200
Spelers:163
ITM:25
positiespelerlandprijs
1Benny GlaserGroot-Brittannië$407.194
2Doug LorgereeVerenigde Staten$251.665
3Matt GlantzVerenigde Staten$175.754
4Greg TrelskiVerenigde Staten$125.125
5Robert CampbellAustralië$90.846
6Per HildebrandZweden$67.291
7Todd BrunsonVerenigde Staten$50.872
8Jason MercierVerenigde Staten$39.269
9Felipe RamosBrazilië$30.965
    
10Eli ElezraIsraël$24.954
11Esther Taylor-BradyVerenigde Staten$24.954
12Daniel AlaeiVerenigde Staten$24.954
13Shaun DeebVerenigde Staten$20.561
14Andrew BrownVerenigde Staten$20.561
15Matthew KellyVerenigde Staten$20.561
16Eric KurtzmanVerenigde Staten$17.332
DELEN
  • Benny Glaser wint wederom een event en is derde speler met twee WSOP-bracelets in 2016!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen