WSOP Event #42 - McAllister wint shootout voor o.a. Chidwick (10e), Jaka (9e) en Ho (4e)

Phillip McAllister

Na twee dagen spelen en evenveel gewonnen shootout-tafels, namen vannacht 10 spelers plaats aan de finaletafel van de $3.000 shootout. Onder die tien gelukkigen drie spelers die vaak opgenomen worden in lijstjes met namen van bekende spelers nog zonder een bracelet. Voor Faraz Jaka, Maria Ho en Stephen Chidwick was dit de uitgelezen kans om volgend jaar niet meer opgenomen te worden in die overzichten tijdens de voorbeschouwing.

Voor Stephen Chidwick liep de finaletafel uit op een drama. Hij verloor al vroeg chips aan zijn landgenoot Phillip McAllister en ging uiteindelijk onderuit met een bluf. Kyle Montgomery opende de button met een minraise naar 32.000. Chidwick callde vanuit de grote blind en beide spelers checkten op {j-Hearts}{6-Spades}{4-Spades}. Chidwick bette vervolgens 75.000 uit op de {8-Diamonds} turn en Montgomery maakte de call. De {5-Hearts} op de river deed Chidwick allin schuiven voor 229.000 en Montgomery maakte de call met {7-Diamonds}{6-Diamonds} voor een straat. Chidwick had slechts {q-Hearts}{10-Diamonds} en kon als eerste naar huis. Zijn 10e plaats leverde hem $16.717 op.

Maria Ho raakte ook short maar dubbelde nog eens door McAllister met koningen tegen vrouwen preflop allin. Faraz Jaka was minder gelukkig. Hij verloor eerst een grote pot met {a-Hearts}{k-Hearts} preflop allin tegen de {9-Clubs}{9-Diamonds} van Marcos Antunes, om vervolgens uitgeschakeld te worden door McAllister op plaats 9 voor $21.431. McAllister opende naar 45.000 vanuit midden-positie en Jaka callde vanuit de grote blind. Jaka check-callde 29.000 op {a-Spades}{5-Clubs}{7-Diamonds} en check callde nog eens 48.000 op de {10-Diamonds} turn. De river was de {8-Spades} en Jaka checkte voor de derde keer. McAllister schoof daarop allin en Jaka maakte na 3 minuten denken de call. McAllister liet {8-Diamonds}{8-Clubs} zien en Jaka kon zijn {a-Diamonds}{4-Diamonds} de muck ingooien.

Rhys Jones, afgelopen EPT Dublin nog 6e voor €119.450, volgde Jaka op de route naar de payout. Hij raakte short en schoof allin met tien-acht. Andreas Freund callde met aas-vrouw en hitte een vrouw op de turn. Ook de uitschakeling van Jesse Yaginuma was niet enorm spectaculair; hij driebet shovede koning-boer in de azen van McAllister. Yaginuma flopte nog een boer maar de turn en river waren blanks en hij kon naar de rail op plaats 7.

Spannender was de uitschakeling van Marcos Antunes die kort daarop volgde. Vanuit eerste positie was het Kyle Montgomery die opende naar 55.000. Phillip McAllister driebette naar 156.000 en Andreas Freund cold-vierbette naar 268.000. Marcos Antunes schoof daarop allin voor 483.000 en Montgomery ging over the top allin. McAllister en Freund gaven beiden op. Antunes had {k-Hearts}{k-Clubs} terwijl Montgomery {a-Clubs}{a-Hearts} liet zien. Het board kam niet hoger dan een 10 en Antunes kon naar de payout-desk.

WSOP Event #42 - McAllister wint shootout voor o.a. Chidwick (10e), Jaka (9e) en Ho (4e) 101

Andreas Freund verkwanselde vervolgens zijn chips door allin te bluffen met een gemiste flushdraw, Kyle Montgomery breidde zijn chiplead uit door te callen met een geturnde straat en stuurde de Oostenrijker naar huis. Maria Ho volgde hem aan de rail kort daarop, andermaal was het Montgomery die een scalp verzamelde. Ho schoof allin met aas-vijf vanaf de button en small blind Montgomery callde direct met aas-koning. Een board vol blanks later resulteerde in een 4e plaats voor Ho ($87.487).

De situatie 3-handed duurde nog even. Christopher Kruk was de shorty, maar hij dubbelde drie keer om telkens weer terug te komen. De eerste keer was het Montgomery die chips moest afstaan (aas-zes allin tegen aas-twee, de aas-zes van Kruk bleef staan), daarna was het McAllister die chips moest gaan overhandigen (vijf-zes won van aas-zeven preflop allin door een zes op de flop) en uiteindelijk was het McAllister die met achten verloor van Kruk's aas-drie suited (aas op de river).

Uiteindelijk was al dat geluk niet genoeg voor Kruk. Hij kreeg het voor de flop allin met koning-boer tegen de aas-tien van McAllister. Het board bracht enkel blanks en Kruk moest genoegen nemen met plaats 3 ($119.686).

Ook de heads-up nam nog wat tijd in beslag, maar uiteindelijk was Phillip McAllister degeen die bovenaan eindigde. Hij limpte in met {q-Spades}{q-Hearts} vanaf de button en zag Kyle Montgomery allin schuiven voor 14 big blinds met {10-Diamonds}{9-Clubs}. Montgomery wist niet te hitten en was op de turn al drawing-dead.

McAllister, dit jaar nog 3e in het PCA Main Event voor $356.020, won daarmee zijn eerste bracelet, goed voor $267.720. Kyle Montgomery had genoegen te nemen met plaats twee ($165.450).

Event #42: $3.000 Shootout

Buy-in:$3.000
Prijzenpot:$1.092.600
Spelers:400
ITM:40
positiespelerlandprijs
1Phillip McAllisterVerenigd Koninkrijk$267.720
2Kyle MontgomeryVerenigde Staten$165.450
3Christopher KrukCanada$119.686
4Maria HoVerenigde Staten$87.487
5Andreas FreundOostenrijk$64.628
6Marcos AntunesBrazilië$48.252
7Jesse YaginumaVerenigde Staten$36.416
8Rhys JonesVerenigd Koninkrijk$27.783
9Faraz JakaVerenigde Staten$21.431
10Stephen ChidwickVerenigd Koninkrijk$16.717

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen