Phil Hellmuth heeft het moeilijk: "If Poker Were Fair Then Maybe I'd Be A Lot Less Frustrated"

Phil Hellmuth

Met een kleine stack en het gevoel dat je vastgeketend zit door agressieve speler om hem heen zat 1989 World Series of Poker Main Event-kampioen en 14-voudig WSOP-braceletwinnaar Phil Hellmuth op Dag 3 van het 2016 WSOP Main Event.

"If poker were fair, then maybe I'd be a lot less frustrated, but do I really want it to be fair? Probably not," vertelde Hellmuth aan PokerNews in de tweede pauze van e dag toen hij 50.000 chips had met blinden 1.500/3.000.

"It's so hard to lose all the pots that I've lost, and sit here and fight, and fight, and fight, and play like nobody else plays.

"I've never been jammed on or three-bet and four-bet more over the last eight hours than probably any other time in my life. It's unbelievable. Either they're all reading me really great, which clearly they are not, or my timing has just been really bad. It has been extraordinarily frustrating to sit here through this in the Main Event. Even the hand before this interview somebody jammed in on me. Listen, the guy with 14 bracelets can't really complain that poker's not fair. It's just been frustrating."

Het was zelfs zo frustrerend dat hij op een gegeven moment met zijn telefoon ging gooien.

"I hurled my iPhone across the room," gaat Hellmuth verder. "It was just a very frustrating blind against blind spot. The guy beat me every blind and finally I picked up ace-ten suited, the guy has ace-king, and I lost too much in that hand. The last 25,000 I shouldn't have lost. That's my fault. I take responsibility. Do I feel like it was a very unlucky spot? Yes, but it doesn't matter, I take responsibility for not saving that 25,000. I should have saved it, especially against [2011 WSOP Main Event runner-up] Martin Staszko. I should have just know that and maybe I could have saved 40,000."

De tafel met Hellmuth en Staszko werd gebroken en Hellmuth werd verplaatst waardoor het voor hem lastiger werd om live reads te verzamelen. Zelf noemt Hellmuth het "White Magic", maar hij gaf zelf al aan dat hij niet helemaal in de juiste vorm was wat betreft het lezen van spelers.

"My reads have not been perfect these last two days," legde Hellmuth uit. "If my reads had been perfect I'd probably have 300,000 in chips. That's frustrating. I've been given a great gift to be able to read people and unfortunately it's not coming to fruition right now, and that's been frustrating.

"If my reads were on, if my White Magic were perfect all the time, I'd have eight more bracelets, maybe 10 more bracelets, but on days where it's not quite there you just have to adapt."

Er is één ding wat Hellmuth niet zal doen en dat is opgeven. "I will never quit, I just won't quit. My mind will not give one inch to these players, not one inch. I feel like I've had too many unlucky hands, but I'm still in there.

"The passion is there and then you know you're going to be super tired, so I am prepared for that. My mind is so strong that even if I'm up ten days straight, it's not going to fail me. That's the good side of it. My reads have not been where I want them to be and that's the bad side of it. The other good side is that I suppose I'm still in, I just don't have a lot of chips, but I will never give up, never."

Hellmuth gaf niet op, maar uiteindelijk belandde hij all-in met {a-Diamonds}{j-Hearts} tegen Sara Hall's pocket boeren en hij kreeg geen hulp van het board.

Comments

 • denniedice denniedice

  held!

 • berendsen berendsen

  Iedereen lult net deze vent mee! Dan ga je het een keer geloven. Wel leuk vermaak

 • [user124442] [user124442]

  luckyluke schreef

  Either they're all reading me really great, which clearly they are not, or my timing has just been really bad.
  ROFL Dit hele stuk is net als nallies HH topic als hij weer eens een totale debiele play maakt met 95o OOP en dan vraagt of zijn tegenstander geen clue heeft

  eens

Lees 8 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen