PokerNews Boulevard - Bitar krijgt straf in Full Tilt-rechtszaak & regeling voor Lederer en Ferguson

PokerNews Boulevard - Bitar krijgt straf in Full Tilt-rechtszaak & deal voor Lederer en Ferguson

Iets gemist?

Ray Bitar krijgt straf in Full Tilt-rechtszaak

Het is inmiddels meer dan vijf jaar geleden dat online poker room Full Tilt Poker op zwart ging in de Verenigde Staten, maar dat het allemaal nog steeds niet is opgelost bleek deze week maar weer. Ray Bitar, voormalig CEO van Full Tilt, heeft namelijk een straf gekregen van het Ierse Office of the Director of Corporate Enforcement [ODCE] waardoor hij voor tien jaar is geschorst om in zo'n functie actief te zijn bij bedrijven die gevestigd zijn in Ierland.

Op FlushDraw.net lazen we het volgende over de uitspraak: "The rulings (there are several), center on the liquidation of two Ireland-based corporations, Pocket Kings Ltd. and Rekop Limited. Pocket Kings was Full Tilt’s operational business entity and Rekop Limited was a supporting ownership entity, and both corporations, at the core of Full Tilt’s business structure, were relocated to Ireland from the United States back in 2006, following the US’s passing of its controversial Unlawful Internet Gambling Enforcement Act [UIGEA]."

Ruim drie jaar geleden, op maandag 15 april 2013, publiceerde het Amerikaans ministerie van Justitie al een document waarin de deal met voormalig Full Tilt Poker directeur Ray Bitar openbaar werd gemaakt. In het document stond waar Bitar allemaal afstand van deed, en dat hij schuld bekende aangaande de ten laste gelegde beschuldigingen.

Maar zoals de meesten wel weten hoeven we geen medelijden te hebben met Ray Bitar, die niet dood of blut is.

Regeling getroffen in zaak tegen Full Tilt Poker

Het terugbetalingsproces van Full Tilt aan de Amerikaanse spelers is nog steeds in volle gang, maar een groepje spelers heeft klaarblijkelijk eerder dit jaar een regeling getroffen met de online poker room. In een "class-action lawsuit" van enkele bekende spelers tegen Full Tilt Poker is namelijk in januari al een deal gemaakt, waarover beide partijen niets naar butien hebben gebracht.

In april 2012 spanden Steve Segal, Nick Hammer, Robin Hougdahl en Todd Terry een rechtszaak aan tegen Lederer en Ferguson om zo hun bevroren geld alsnog te ontvangen. De rechtszaak duurde een stuk langer dan gepland doordat de Rational Group, het moederbedrijf van PokerStars, in 2012 een deal maakte met de DOJ waarbij $731 miljoen gemoeid was.

Schijnbaar werd er bijna een jaar geleden gesproken over een eventuele regeling in deze rechtszaak en op 6 januari 2016 werd er een akkoord bereikt. Op FlushDraw.net stond het volgende over de overeenkomst: "According to the final settlement, attorneys for the plaintiffs received $260,000, and a nominal payment of $500 each was given to the five players who brought the lawsuit, to be taken out of the $260,000 total. Court records show that the settlement was agreed to by both sides just before Christmas of 2015, and then approved by presiding judge Andrew P. Gordon on January 6, 2016. As a result of the settlement, the case, known as Segal et al v. Lederer et al (2:12-cv-00601-APG-GWF) was dismissed with prejudice, thus barring class-action claims of a similar nature. The case itself was heard in a US District Court in the District of Nevada, which was and is Lederer’s home state."

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen