Ben jij voor een vier-kleuren-deck in een live toernooi?

vier-kleuren-deck poker

Afgelopen maandag stuurde de European Poker Tour een tweet de wereld in waar ze hun 50.300 volgers vroegen wat ze er van dachten als er tijdens de EPT Barcelona volgende week met een vier-kleuren-deck gespeeld gaat worden. De tweet bevatte weliswaar geen poll, maar de mensen die reageerden leken over het algemeen niet al te enthousiast.

[Removed:17], een van Nieuw-Zeeland's beste spelers en een regular op de tour, voorspelde niet al te positieve reacties, maar leek zelf niet tegen op het idee:

EPT Grand Final kampioen Steve O'Dwyer was een stuk minder enthousiast, en vroeg vriendelijk doch dringend de kaarten niet te introduceren in high-stakes toernooien.

We namen contact op met zowel Yan als O'Dwyer en vroegen ze of ze iets meer over hun standpunt konden uitwijden:
Ben jij voor een vier-kleuren-deck in een live toernooi? 101

[Removed:17]

"Persoonlijk zou ik graag de vier-kleuren-decks geïntroduceerd zien. Ik ben voorstand om dezelfde redenen als online; het is simpelweg gemakkelijker om de suits te onderscheiden. Zeker als het licht niet al te goed is, is het niet altijd gemakkelijk om de suits en kaarten te zien.

In het begin zal het wat raar zijn, of misschien zelfs wel voor een wat langere tijd, maar de enige voordelen die de zwart/rode kaarten hebben is dat ze de norm/traditie zijn en het feit dat mensen er gewend aan zijn.

Praktisch gezien kan ik me voorstellen dat het introduceren lastig kan zijn aangezien mensen niet houden van verandering. Het vergt dan ook tijd. Het zal lastig zijn om mensen zover te krijgen dat ze het accepteren, zeker omdat het eigenlijk oneerlijk is om spelers te dwingen de kaarten te gebruiken. Zeker op sommige limieten op een EPT. Sommige mensen zullen nooit overstag gaan."
Ben jij voor een vier-kleuren-deck in een live toernooi? 102

Steve O'Dwyer

"Ik ben een fel tegenstander van het gebruik van vier-kleuren-decks in live events want het verergert de integriteitsissues die er al zijn met kaarten die gezien kunnen worden door slecht delen en onoplettende spelers.

De beste manier omjezelf te beschermen tegen valsspelers is om overdreven paranoïde en voorzichtig te zijn. We spelen voor enorm grote bedragen en het gebruik van een vier-kleuren-deck maakt het leven voor valsspelers die per ongeluk getoonde kaarten in de gaten houden alleen maar gemakkelijker."
Wat denk jij?

Afgelopen oktober, tijdens de European Poker Tour in Malta, werd het vier-kleuren-deck al geïntroduceerd op de EPT in enkele side events. Sarah Herring sprak toen met PokerStars Head of Live Poker Operations Neil Johnson, en Mickey Petersen en Luca Pagano over het onderwerp:

DELEN
  • De EPT denkt eraan een vier-kleuren-deck in live events te introduceren. Wat denk jij?

Comments

  • denniedice denniedice

    iig grote index aan de andere kant van de plas Smile

  • LondonCalling LondonCalling

    Tegen, nergens voor nodig.

  • MrCallipo MrCallipo

    Ivey een downie ja?

Lees 12 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen