PokerNews Boulevard - Dreyfus betaalt laat, Polk en Tollerene bekvechten, mini-doc over poker op BBC

Alex Dreyfus, Fedor Holz, Doug Polk, Ben Tollerene

Iets gemist?


GPI/GPL's Dreyfus betaalt te laat

Gister maakte pokerspeler Hendrik Latz onder zijn nickname "ValueH" een post op het pokerforum 2+2 genaamd 'Recent dealings with GPL CEO Alex Dreyfus'. In die post omschreef hij een situatie die afgelopen zomer had plaatsgevonden in Las Vegas.

Volgens Latz benaderde Dreyfus hem met een verzoek tot transfer van $20.000 in ruil voor een bankoverschrijving in euro's. Latz ging met het voorstel akkoord omdat een vriend van hem, high stakes cashgamer "BBVisbadforme" (een van de grootste winnaars in 2015) behoefte had aan euro's op zijn bank. Dreyfus ontving de dollars in cash, en beloofde nog dezelfde dag het geld over te maken.

Pas na vijf weken deden Latz en zijn vriend de boekhouding en kwamen ze erachter dat Dreyfus het geld nooit had gestuurd. Ze contacteerden Dreyfus en die zei dat hij niet de intentie had gehad om het geld niet te sturen, maar dat hij met de GPL in zwaar weer was gekomen en uitstel van betaling nodig had. Hij vroeg om eind augustus pas te hoeven betalen en beloofde daar bovenop een rente van 5%. Uiteindelijk stuurde Dreyfus deze week inderdaad het geld met de beloofde 5% rente.

Direct na de post van Latz waarin hij zijn dispuut met Dreyfus beschreef, kwam Fedor "CrownUpGuy" Holz met een post waarin hij een vergelijkbare situatie beschreef. Dreyfus had volgens Holz op 3 juni $10.000 van hem geleend met de belofte het geld in euro's terug te sturen.

Op 28 juli ontving Holz een bericht van Dreyfus:

"I just wanted to tell you, that I'm a bit late re: the transfer of 10k, as I spent a lot of resources last 6 weeks due to our vegas investment, and I'm in the middle of strategic/financing deal, which - if you allow me - to have few weeks more (end of august, early september) to process the Eur, bank transfer (with interest), would be highly appreciated. I apologizes for delay. Not my style, just Entrepreneur life. Hope it is fine for you."

Op 2 september ontving Holz uiteindelijk het bedrag in euro's. De twee kregen dus uiteindelijk betaald door Dreyfus, maar wel met een enorme vertraging en aanvankelijk zonder uitleg.

Dreyfus, die vooraf ingelicht was dat het thread aangemaakt zou gaan worden, reageerde kort daarop met een bericht waarin hij zijn excuses maakte en een klein beetje tekst en uitleg gaf over de twee voorvallen:

I've apologized to them both for having failed in respecting the original repayment deadline as it was intended .

I've also apologized to them both for the lack of communication and the non-professionalism that was inherent in this on my part.

We've had a tough summer and a lot of things didn't work out as planned. While I have legitimate reasons to have been late, these don't represent valid excuses. I apologize for that and am ready to take ownership of this mistake - I'm not immune from making errors like this. There was never any malicious intent.


Polk en Tollerene bekvechten

Ben "Ben86" Tollerene was een van de mensen die reageerde in het topic waar we in het bovenstaande over berichtten. Tollerene gaf aan dat hij het onbehoorlijk vond van Dreyfus om laat te betalen.

Wat begon als simpelweg een bekende pokerspeler die zich schaarde achter de verontwaardiging, liep uit uit op een ontsporing van het thread in een andere richting toen Doug "WCGRider" Polk reageerde op Tollerene's commentaar. Polk reageerde namelijk als volgt:

What about agreeing on nl for plo coaching, getting some nl coaching, then backing out on the plo coaching because it's not convenient for you.

That's way more legitimate.

Er bleek nogal wat wrok te bestaan tussen de twee high stakes cashgamer regulars. De twee gaven na nog wat meer gesteggel beiden hun kant van een voorval waarbij Polk coaching in PLO was beloofd, maar die uiteindelijk niet ontving van Tollerene. Uiteindelijk werd de discussie tussen Polk en Tollerene verplaatst naar een eigen topic om de discussie aangaande het topic over het wanbetalen door Dreyfus niet onder te laten sneeuwen.

Tollerene schreef dat het een situatie betrof die 4 jaar geleden zijn oorsprong kende. Polk verhuisde toen naar hetzelfde gebouw in Vancouver en de twee kwamen overeen om elkaar coaching te geven. Polk zou Tollerene het een en ander bijbrengen over no-limit hold'em en Tollerene zou in ruil Polk meer inzichten geven in zijn pot-limit omaha game.

Polk gaf Tollerene vier sessies no-limit hold'em coaching maar toen het tijd werd voor Tollerene om zijn kant van de deal in te lossen, kwam dat er niet van. Tollerene had namelijk een partner met wie hij al het werk aan pot-limit omaha had gedaan, en die ging niet akkoord met het delen met Polk van de informatie die zij samen hadden verzameld.

De twee bespraken de situatie vervolgens uitgebreid waarbij Polk begrip toonde volgens Tollerene. Een jaar later, toen de twee een keer aan het drinken waren 's avonds laat, ontplofte Polk alsnog:

d. Then we go out drinking one night, it's late and we're wasted. Doug starts giving his #1 in the world speech and I tell him I don't agree, his sample is too small, etc. We argue for a while and he eventually breaks down and get's really upset. We talk it out until about 5AM in his room, hug each other, and we're cool. I wake up the next morning to an essay on Skype about why we cannot be friends anymore.

Weer een jaar verder besloot Tollerene plaats te nemen aan een $500/$1.000 CAP tafel no-limit hold'em waarna de ruzie weer werd opgerakeld tijdens een live toernooi in het Bellagio. Polk gaf in ieder geval heel erg boos te zijn op Tollerene over de gehele situatie:

But Ben Tollerene is my enemy, make no mistake. The way that I was treated, was beyond unacceptable. The story of what happened that night is the most absurd thing that ever happened to me, and if Ben wants to deny his guilt here I will have no choice but to tell it.

Even daarna maakte Polk een video waarin hij uitlegde dat het terugdraaien van de deal door Tollerene te maken had met software die hij en zijn partner ontwikkeld hadden die hij niet kon delen. Daarnaast vertelde Polk in de half uur lange video over Tollerene die blijkbaar niet blij was met Phil Galfond op dat moment, vertelde hij over swaps in de $111.111 One Drop en meer details over de avond waar ze gingen drinken en het kwam tot een aanvaring. Polk gaf rond minuut 22 in de video aan dat Tollerene, onder invloed, begon te schreeuwen dat hij mensen haat die er zo uitzien als Polk.


Kort filmpje over poker op de BBC

Twee weken geleden verscheen er een video op het YouTube-kanaal van de BBC over een online pokerspeler met de titel: 'Online poker: "I can earn up to $50k a month" - BBC News'.

Donald, de pokerspeler die geïnterviewd werd in de video, reageerde in het 2+2 topic over de video:

Friend of mine/ours in a producer for bbc, she was looking for content for short video segments aimed at web/mobile users. She thought itd be interesting for randoms to hear about poker players and i was asked if id be comfortable doing an interview, so i said yes.

Pretty happy with the end product, though i come off like the nerd i am. Seems like people really fixated on the 50k number i just threw out there as a guideline- i should've said anywhere from -10k to 50k i guess. I do play mid/highstakes cash (2/4 to 10/20 these days), just throw in some hsmtts on sundays and during COOPs if i feel like it.

Glad some people enjoyed it, more glad people noticed the epic steve odwyer troll my friend got in there

Comments

  • MrCallipo MrCallipo
  • Narya77 Narya77

    Lopen een hoop boze kleuters rond, volgens mij.

  • Popie Popie

    De pokerwereld.. een op zichzelf staande entiteit. Blijft verbazingwekkend wat er altijd weer plaatsvindt.

Lees 11 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen