ONK Poker - 100 dames pokeren tegen Fatima Moreira de Melo

ONK Poker - 100 dames pokeren tegen Fatima Moreira de Melo

Zaterdag 27 mei was het dan zover. Het was tijd voor het Ladies Only Pokertoernooi met niemand minder dan Fatima Moreira de Melo. Fatima is Nederlands bekendste Pokerspeelster en het was dan ook een vereiste om haar er zaterdag bij te hebben. Haar enthousiasme zorgde er mede voor dat het toernooi al heel snel uitverkocht was. Met de pokerworkshop voorafgaand aan het toernooi werden ook de dames die nog niet alles wisten klaargestoomd voor het toernooi.

Alle foto’s van het evenement bekijken? Klik hier

Pokerworkshop

Het was zaterdag warm. Erg warm. Het was dan ook verleidelijk om een drankje op het terras te doen of ergens op het strand te gaan liggen. Desondanks waren er toch meer dan 40 dames die zich iets voor zessen melden om mee te doen aan de pokerworkshop. Aan een tafel was het Fatima zelf die de dames voorzag van alle tips & tricks in het pokeren. Aan de overige tafels gaven de dealers een uitgebreide pokerworkshop. Na iets meer dan een uur was de workshop afgelopen en waren de deelneemsters goed voorbereid op het toernooi dat een kwartier later zou beginnen. De zaal liep inmiddels al aardig vol. De deelneemsters konden bij binnenkomst ook nog op de foto met Fatima waar goed gebruik van werd gemaakt. Het was leuk om te zien hoe enthousiast Fatima hiermee om ging. Met elke dame maakte ze wel even een praatje en ze genoot zelf ook zichtbaar van dit unieke toernooi met alleen maar vrouwen. Nadat iedereen op de foto was geweest werd het tijd om het toernooi af te trappen.

Het toernooi

Met 101 vrouwen ging het toernooi van start. De seating werd op het grote scherm tentoongesteld en iedereen zat natuurlijk te kijken of ze bij Fatima Moreira de Melo aan tafel zouden zitten. Fatima had namelijk ook nog iets leuks meegebracht voor de winnares, nummers 2 & 3, de vrouw die haar wist uit te schakelen en voor een gelukkige dame die door middel van loting werd uitgekozen. Fatima is het gezicht van het sieradenmerk Zinzi. Zo had zij 5 tasjes met inhoud (armbandjes, horloges, kettinkjes etc) beschikbaar gesteld. De dames kregen daardoor nog net iets meer motivatie om Fatima uit te schakelen.

Het eerste Zinzi tasje werd verloot. Dit werd gedaan door middel van het automatische seating-programma wat gebruikt wordt bij elke voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Fatima mocht een tafel + stoel kiezen en de vrouw die door het programma op deze stoel geplaatst werd, won de sieraden van Zinzi. Fatima koos tafel 4 en stoel 4 en de gelukkige winnares was Lissy de Haan.

Gedurende het toernooi werden er ook enkele bad beats uitgedeeld. Zo werd er bij een deelneemster drie keer achter elkaar AA gedeeld en verloor ze alle drie de keren. Maar het toppunt van de avond was wel een situatie waarin 2 vrouwen aan tafel 11 four of a kind open draaiden. Een situatie die (bijna) nooit voorkomt en uitgerekend deze avond gedeeld werd. Gelukkig betekende dit niet het einde voor een van beide speelsters, maar je denkt met four of a kind de pot toch te winnen.

Een poosje later moest Fatima er ook aan geloven. Met nog ongeveer 40 spelers in het toernooi werd zij uitgeschakeld. Fatima verdedigt in de big blind met J4 en op de flop komt J23 met 2 klavers. Fatima checkt en Jessica Maliepaard bet 6k. Fatima heeft nog 18k achter en gaat all-in. Jessica denkt even na en besluit te callen met AQ van klaver. Met 2 overkaarten en de flushdraw had zij erg veel outs. De turn is een blank maar de river komt een A wat het einde voor Fatima betekende. Zo schakelde Jessica niet alleen Fatima uit, maar won ze ook nog sieraden van Zinzi.

Finaletafel

Het was inmiddels bijna 2 uur ’s nachts en er zaten nog 11 speelsters in het toernooi, waaronder Femke Janssen (vriendin van Mathijs Jonkers) en Diana van IJzendoorn (vrouw van Evert-Jan van IJzendoorn). De finaletafel kwam steeds dichterbij maar het was Diana die als elfde het strijdtoneel moest verlaten. In een veld van 101 speelsters was dat natuurlijk een uitstekende prestatie. Met nog 10 speelsters in het toernooi voelde je de spanning aan tafel. Niemand wilde er nu uit want dat zou betekenen dat zij de finaletafel niet zouden halen. Het was uiteindelijk Femke Janssen die er erg ongelukkig uitging. Zij ging all-in met 77 en Brenda Fritz in de BB moest nog maar 2bb bijleggen om haar te callen en deed dat uiteindelijk met J7. Een prima spot voor Femke, maar het board hielp haar niet. De flop kwam 889 en de 9 op de turn deed Femke’s 77 geen goed. Elke Q,K of A zou in een split pot resulteren maar de T op de river bracht Brenda ook nog eens een straat waardoor Femke er vlak voor de finaletafel uit moest.

Na een kwartier pauze was het dan eindelijk zover. De finaletafel was bekend en ging van start. De eerste die het strijdtoneel moest verlaten was Sanne Bosman die als 9e wist te eindigen. Niet veel later moesten ook Sandra van Eijk-Jansen en Miloushka Daal eraan geloven. Met nog 6 speelsters in het toernooi kwam de overwinning steeds dichterbij. Daarnaast had Fatima voor de top 3 ook nog sieraden van Zinzi geregeld. De druk stond er vol op bij de dames, maar ze lieten zich niet van de wijs brengen. Het was uiteindelijk Marian Sterrenburg-Leeuwrik die als 6e uitgeschakeld werd. Irina Tadema ging er als 5e uit en Brenda Fritz had de pech dat zij er als 4e uitvloog en zo net buiten alle prijzen viel. De top 3 was bekend. In de top 3 zat ook nog de eigenaresse van De Heksenketel, Astrid Wijbenga, die zelf ook een fanatieke pokerspeelster is. Zij eindigde uiteindelijk als 3e. Het was Nga Tran Tni die na een slopende heads-up wist af te rekenen met Myranda van Sommeren. Zo hadden we na meer dan 7 uur pokeren een winnares. Nga Tran Tni mag zich de eerste winnares van het Ladies Only Pokertoernooi noemen.

Uitslag:

PlaatsSpeelster
1Nga Tran Tni
2Myranda van Sommeren
3Astrid Wijbenga
4Brenda Fritz
5Irina Tadema
6Marian Sterrenburg-Leeuwrik
7Miloushka Daal
8Sandra van Eijk-Jansen
9Sanne Bosman

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen