WPT Amsterdam | Andreas Klatt crusht MonteDam Swing leaderboard

Andreas Klatt

De MonteDam Swing werd aangekondigd als samenwerking tussen de World Poker Tour en PokerStars. Omdat het PokerStars Championship Monte Carlo en de World Poker Tour Amsterdam achter elkaar vielen, leek het de organisatoren een goed idee om wat extra prijzen beschikbaar te stellen. De hoop was natuurlijk dat spelers daardoor beiden zouden spelen.

Er waren vijf prijzen beschikbaar. De winnaar van het klassement zou een pakket krijgen voor de PokerStars Championship Barcelona ter waarde van €7.500. De grote voorwaarde was echter dat je in beide locaties moest cashen. Een aantal spelers pakte het vliegtuig om Monaco te verruilen voor Amsterdam in de hoop een extra'tje op te pikken.

Eén speler kwam naar onze hoofdstad als de duidelijke favoriet voor de hoofdprijs van het leaderboard. De Duitser Andreas Klatt won het PokerStars National Championship Monte Carlo voor €151.445 en eindigde runner-up in het PokerStars Championship Monte Carlo Main Event voor €402.786. Cashen was nou het enige wat hij nog moest doen, in het geld eindigen in de WPTDeepStacks Amsterdam of WPT Amsterdam Main Event zou genoeg zijn voor de winst.

WPT Amsterdam | Andreas Klatt crusht MonteDam Swing leaderboard 101
Andreas Klatt in het WPT Amsterdam Main Event

De WPTDeepStacks verliep niet volgens plan voor hem, hij buste ruim voor het geld. Daardoor hadden diverse andere spelers de kans het pakket te winnen. In het Main Event zat het Klatt echter weer onverminderd mee. Toen het toernooi vandaag in het geld kwam, had Klatt nog meer dan genoeg chips en was hij verzekerd van winst van het leaderboard. Er zitten nog andere spelers in die ook cashten in Monaco, maar geen van hen kan ook maar in de buurt van Klatt komen qua punten.

Klatt gaf toe dat hij geen idee had van het bestaan van het MonteDam Swing leaderboard toen hij naar Monaco vertrok. "Toen ik het National toernooi won wist ik nog van niets, dat realiseerde ik me pas later. Toen ik het Main Event speelde vertelde iemand me dat als ik zou cashen en daarna naar Amsterdam zou gaan, ik een goede kans zou maken. Dus dat heb ik maar gedaan."

"Je moet dan toch anders spelen, niet busten is het belangrijkste."

Het feit dat hij de PokerStars National Championship Monte Carlo winst al op zak had en nu bekend was met het leaderboard, veranderde zijn spel in het PokerStars Championship Main Event niet. Hij focuste zich gewoon op het poker, wat uiteindelijk resulteerde in een tweede plaats. "Toen ik het Monte Carlo Main Event speelde dacht ik helemaal niet aan de MonteDam Swing promotie. Ik focuste me gewoon op mijn spel, niets bijzonders wat dat betreft."

Dat was wel anders toen hij plaatsnam in het WPTDeepStacks toernooi in Amsterdam. Een cash in dat toernooi was voldoende om zich te verzekeren van het Barcelona-pakket ter waarde van €7.500. "Voor mij was het belangrijkste om te cashen zodat ik de eerste plaats zou winnen." In het WPTDeepStack toernooi zat het echter niet mee en Klatt buste ruim voor het geld. Nou had hij alleen nog de kans in het WPT Amsterdam Main Event.

WPT Amsterdam | Andreas Klatt crusht MonteDam Swing leaderboard 102
Andreas Klatt wordt geinterviewd in Amsterdam door WPT hostess Caitlyn Howe

"Je moet dan toch anders spelen, niet busten is het belangrijkste," zegt Klatt over het spelen in het WPT Amsterdam Main Event. Dat bleek gemakkelijker dan gedacht want hij verzamelde zonder problemen alweer een grote stack. "Ik had veel goede spots en goede kaarten." aldus Klatt kort na het barsten van de bubble. "De mensen geloofden me niet wanneer ik het had, en juist wel als ik aan het bluffen was."

Als fulltime pokerspeler kent Klatt variantie als geen ander. Een hotrun als deze komt maar enkele keren per jaar voor, ook dat weet Klatt. Sterker nog, Klatt vermoedt dat mensen hem zelfs kunnen haten omdat het hem overkomt; "Er zullen wel spelers zijn met een hekel aan me omdat ik niet de beste speler ben. Er zijn spelers die meer studeren en beter spelen dan ik. Het is gewoon rungood."

Er zijn spelers die meer studeren en beter spelen dan ik. Het is gewoon rungood."

Voor Klatt stond SCOOP op het programma na Monaco, maar dat stelde hij dus even uit om in Amsterdam te spelen. En de online serie moet sowieso nog even wachten, want hij zit op het moment van schrijven nog steeds in het WPT Amsterdam Main Event. Je kan hem volgen via WPT.com.

Als de WPT is afgelopen zal hij nog enkele SCOOP events meepakken. Daarna wacht Vegas waar hij zeven weken gaat grinden. Dat was trouwens altijd al het plan, hij gaat niet alleen naar de WSOP omdat hij nu zo goed aan het runnen is. Vorig jaar deed hij hetzelfde, en ook vijf jaar geleden spendeerde hij al eens een hele zomer in de Amerikaanse woestijn. Klatt kent het klappen van de zweep; hij speelde de afgelopen anderhalf jaar fulltime live en was in onder andere Barcelona, Panama, Praag en op de Caribbean. "Ik had was kleine cashes hier en daar, maar niets zoals dit. Dit was waar ik op hoopte!"

De drukke agenda kan niet verhinderen dat Klatt geniet van het moment. "Het is fantastisch, ik kan het nog steeds niet geloven. Ik doe het er voor!"

WPT Amsterdam | Andreas Klatt crusht MonteDam Swing leaderboard 103
Andreas Klatt in het WPT Amsterdam Main Event

* Leadfoto door Neil Stoddart, PokerStars. Overige foto's door Drew Amato, WPT.com

DELEN
 • Klatt wint zonder problemen het €7.500 pakket voor PokerStarsChampionship Barcelona

Comments

 • Webjoker Webjoker

  IOUSTAKING schreef

  "Een hotrun als deze komt maar enkele keren per jaar voor" Smile

  Hoe dan?!

  Ik bedoelde een paar keer per jaar in de gehele wereld van poker. Dus niet voor hem zelf een paar keer per jaar. Had ik misschien duidelijker op kunnen schrijven.

 • NaboehBaboeh NaboehBaboeh

  IOUSTAKING schreef

  "Een hotrun als deze komt maar enkele keren per jaar voor" Smile

  Hoe dan?!

  Ik las dat ook ja, enkele keren per jaar.

  Hij bedoelt denk ik 1 keer per jaar.

 • IOUSTAKING IOUSTAKING

  "Een hotrun als deze komt maar enkele keren per jaar voor" Smile

  Hoe dan?!

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen