Super High Roller Bowl Dag 4: Schindler in pole position bij laatste drie met Vogelsang & Schillhabel

Super High Roller Bowl Dag 4: Schindler in pole position bij laatste drie met Vogelsang & Schillhabel

Jake Schindler begon de vierde dag van de $300.000 Super High Roller Bowl in ARIA als chipleader. Terwijl het veld gereduceerd werd van acht naar drie spelers op Dag 4 wist hij zijn voorsprong op de overige spelers alleen maar verder uit te bereiden, mede dankzij een gigantische pot tegen een andere grote stack. De meeste aandacht was er echter voor de bubble, die pas na vijf uur (!) barstte.

De acht overgebleven spelers begonnen de vierde dag met de volgende chipcounts:

SeatSpelerLandChips
1Leon TsoukernikTsjechië1.780.000
2Jason KoonVerenigde Staten685.000
3Jake SchindlerVerenigde Staten4.080.000
4Byron KavermanVerenigde Staten2.200.000
5Pratyush BuddigaVerenigde Staten1.780.000
6Christoph VogelsangDuitsland2.650.000
7Justin BonomoVerenigde Staten1.735.000
8Stefan SchillhabelDuitsland1.890.000

In de eerste uren werd er bijzonder rustig gespeeld en iedereen leek niet te veel risico te nemen om een mincash van $600.000 mis te lopen. De Duitse High Roller Fedor Holz keek vanaf de zijkant toe en dacht er het zijne van:

Uiteindelijk was er pas na vijf uur spelen een all-in en een call, toen Jason Koon op een acht-koning-tien alle chips in het midden zette. Hij had negen-zeven voor een straatkans, maar zag Schindler meteen callen met pocket achten voor een set. De turn vijf en river twee gaven Koon niet de benodigde hulp en zodoende eindigde hij als achtste en bubbleboy.

Kort daarna vond de grootste hand van het toernooi plaats tussen Jake Schindler en Pratyush Buddiga waar ongeveer de helft van alle chips in play in het midden kwamen te liggen:

Christoph Vogelsang opened for 90,000 in middle position, and Jake Schindler called on the button with {8-Diamonds}{8-Clubs}. Pratyush Buddiga woke up with {a-Spades}{a-Diamonds} in the big blind and made it 400,000. Only Schindler called.

The flop came {8-Hearts}{7-Clubs}{q-Hearts}. Buddiga check-called 400,000. He check-called 750,000 more on the {3-Spades} turn, and the river was a {3-Clubs}. Buddiga checked again, and Schindler used a time extension before shoving all in. Buddiga thought long enough to use at least one extension and then decided to call. Schindler took in a massive pot worth about half of the chips in play.

Ondanks dat Buddiga hierna de absolute shortstack was, eindigde Justin Bonomo op de zevende plaats voor $600.000. Hij werd op een twee-negen-twee-boer-vrouw board all-in gezet door Christoph Vogelsang en besloot te callen met vier-twee voor trips tweeën. De Duitser had echter runner-runner straat gemaakt met koning-tien en daarmee schakelde hij de Amerikaan uit.

Enkele minuten later strandde Pratyush Buddiga op plaats zes ($1.000.000), doordat hij met aas-negen niet kon winnen van de aas-vrouw van Leon Tsoukernik. Voormalig chipleader Byron Kaverman zou de laatste dag ook niet halen - hij ging ten onder met pocket achten tegen de pocket azen van Schindler. Kaverman eindigde op de vijfde plaats voor $1.400.000, terwijl Schindler zijn stack naar meer dan tien miljoen zag stijgen.

De 'bubble' voor de finaledag duurde slechts tien minuten, want Tsoukernik had al snel zijn chips in het midden liggen met aas-tien ruiten tegen de pocket azen van Vogelsang. De Tsjech kreeg geen hulp van het board en moest zichzelf tevreden stellen met de vierde plaats voor $1.800.000.

De drie overgebleven spelers gaan vanavond uitvechten wie er met de hoofdprijs van zes miljoen dollar vandoor gaat:

SeatSpelerLandChips
3Jake SchindlerVerenigde Staten10.670.000
6Christoph VogelsangDuitsland5.245.000
8Stefan SchillhabelDuitsland885.000

Ze spelen nog om de volgende prijzen:

PlaatsPrijs
1$6.000.000
2$3.600.000
3$2.400.000

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen