WSOP 2018

Daniel Negreanu heeft back-to-back verliesjaren & stelt doelen voor 2018

Daniel Negreanu heeft back-to-back verliesjaren & stelt doelen voor 2018 0001

In zijn blog bij fullcontactpoker.com deelde Daniel Negreanu zijn eindejaarscijfers met het publiek en maakte hij zijn doelen voor het nieuwe jaar bekend. Het is redelijk uniek dat één van de topspelers uit de wereld zo'n diep inzicht geeft in zijn resultaten, maar Negreanu deelde het allemaal zeer gedetailleerd.

Één van de redenen dat hij het deelde was om te laten zien dat high rollers die voor grote bedragen cashen, bijvoorbeeld zo'n ruim twee miljoen dollar, niet meteen de grootste winnaars van het jaar zijn.

“I think my 2017 was a good illustration of the illusion that players cashing for $2 million in a single year is a great accomplishment. In the old days, before super high rollers, you could all but guarantee that cashing for $2 million would mean the player had a winning year. Well, the truth is, if a player plays the full high roller schedule and cashes for $2 million, they are all but certain to have had a losing year, and that’s before expenses.”

Laatste vijf jaar

Negreanu betaalde in 2017 voor $2.874.164 aan buy-ins en hij cashte voor $2.792.104, waardoor hij een verlies leed van $86.140. Gezien de gemiddelde buy-in van $40.481 over 71 events was het verlies minimaal en dichtbij break-even. Het is echter wel het tweede jaar op rij dat de Canadees in het rood eindigde.

In 2016 had Negreanu een verlies van $1.246.693 met een gemiddelde buy-in van $31.558 over 49 events. Gelukkig voor Negreanu had hij in de drie jaar hiervoor bijna $10 miljoen winst, inclusief een erg mooie +$7,1 miljoen in 2014 dankzij zijn tweede plaats in de $1 miljoen buy-in WSOP Big One for One Drop.

Negreanu vertelde ook dat hij, in tegenstelling tot veel high roller regulars, altijd 100% in zichzelf heeft bij de toernooien die hij besluit te spelen. De enige uitzondering zal dit jaar de Big One for One Drop zijn, waarvoor hij 50% van zijn actie gaat verkopen zonder mark-up.

Doelen

In zijn “2018 Annual Poker Goals Blog” keek Negreanu ook naar zijn doelen van 2017 en of hij die heeft gehaald. “The goals I set are lofty, so I’m really not attached to the results in terms of seeing the year as a success or failure, but I’m a big believer in setting hard to reach goals.”

He behaalde vijf van zijn acht doelen die hij zette: “A good result and above expectation.” De vijf doelen die hij haalde waren: cashen voor $2,5 miljoen, de 100 cashes bij de WSOP passeren, nummer één op de All Time Money List aan het einde van het jaar, $250.000 winnen met het spelen van cashgames en meer content produceren voor de pokervolgers.

De drie doelen die hij niet haalde waren: winnen van drie WSOP-bracelets, WSOP Player of the Year winnen en de finaletafel van het WSOP Main Event halen.

Nieuwe doelen

Hieronder zijn de tien doelen van 2018 voor Negreanu:

 • $40 miljoen in live cashes passeren
 • Win minimaal één WSOP-bracelet
 • 115 WSOP-cashes passeren en/of het gat met Hellmuth verkleinen
 • Winst $2 miljoen
 • Eindig in de top 30 van de GPI
 • Finaletafel van SHRB of One Drop
 • Win de Poker Masters of US Poker Open
 • Blijf de #1 op de all-time money list
 • Win een Super High Roller
 • 120 uur poker studeren

Comments

 • Meaty23 Meaty23

  Naltas heeft wederom de aandacht naar zich toe kunnen trekken in een topic, chapeau.

 • Fert Fert

  Naltas, zure beffers op of wat??

 • enrico2004 enrico2004

  daar gaan we weer pffff

Lees 17 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen