Kansspelautoriteit maakt bekend dat kansspelbelasting tijdelijk verhoogd wordt naar 30,1 procent

Kansspelautoriteit maakt bekend dat kansspelbelasting tijdelijk verhoogd wordt naar 30,1 procent 0001

*dit artikel verscheen op donderdag 4 januari 2018 op de website van de Kansspelautoriteit.

Met ingang van 1 januari 2018 is het tarief voor de kansspelbelasting verhoogd van 29 procent naar 30,1 procent. De Eerste Kamer stemde 19 december in met het Belastingplan 2018. De verhoging van de kansspelbelasting is onderdeel van dit plan.

Tijdelijk
De verhoging is tijdelijk. Ze is bedoeld als dekking voor de derving van inkomsten die de overheid heeft als gevolg van de vertraging van het Wetsvoorstel kansspelen op afstand (Koa). De kansspelbelasting gaat weer terug naar 29 procent (het tarief tot 1 januari) zes maanden na inwerkingtreding van deze wet.

Wetsvoorstel
De Wet Kansspelen op afstand maakt online kansspelen in Nederland onder strikte voorwaarden legaal. Het wetsvoorstel ligt op dit moment in de Eerste Kamer. De periode van zes maanden die wordt aangehouden om de kansspelbelasting weer terug te schroeven naar 29 procent, is de tijd die de Kansspelautoriteit nodig heeft voor het verlenen van vergunningen aan aanbieders van kansspelen op de Nederlandse markt. Online kansspelen in Nederland zijn op dit moment verboden. Wanneer de Eerste Kamer het wetsvoorstel behandelt is nog niet bekend.

Meer informatie over kansspelbelasting

Comments

 • Garrincha7 Garrincha7

  Naltas schreef

  sijht schreef

  Frankrijk en Spanje krijgen sowieso een gezamenlijke playerpool en Portugal en Italië worden hier later hoogstwaarschijnlijk aan toegevoegd.wel een leuke pool om aan toegevoegd te worden.

  Heb je gezien hoe groot de pool is waar we nu in zitten?

  Verder vind ik de verontwaardigde reacties een lachertje. 90-95% van de PN'ers speelt niet eens winnend, en voor diegenen die dat wel doen is het tarief al tergend lang 29%. Een keer een verhoging van 1%, nou whooptiedoo.

  In dit systeem hoef je niet winnend te spelen om toch zo nu en dan een smak belasting te moeten betalen.

 • sijht sijht

  Naltas schreef

  Het een puinhoop vinden is iets anders dan er verontwaardigd over zijn.

  De verontwaardiging zit em hem meer in het feit dat die 1% ff snel geregeld kan worden omdat het proces te lang duurt, terwijl er al jaren niets/niets duidelijks gebeurt met de wetgeving mbt belasting.

 • sijht sijht

  Naltas schreef

  sijht schreef

  Frankrijk en Spanje krijgen sowieso een gezamenlijke playerpool en Portugal en Italië worden hier later hoogstwaarschijnlijk aan toegevoegd.wel een leuke pool om aan toegevoegd te worden.

  Heb je gezien hoe groot de pool is waar we nu in zitten?

  Verder vind ik de verontwaardigde reacties een lachertje. 90-95% van de PN'ers speelt niet eens winnend, en voor diegenen die dat wel doen is het tarief al tergend lang 29%. Een keer een verhoging van 1%, nou whooptiedoo.

  Ik bedoelde in vergelijking tot een Nederlandse playerpool.

Lees 14 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen