WSOP gaat deze zomer 'big blind antes' gebruiken in meerdere events

WSOP

Het is inmiddels alweer april en dat betekent dat we nog minder dan twee maanden hoeven te wachten op de start van de World Series of Poker. Het is tijd voor de 49e editie van de belangrijkste toernooiserie van het jaar en er zullen wederom enkele wijzigingen zijn ten opzichte van het voorgaande jaar.

De belangrijkste verandering voor het aankomende jaar is het gebruik van het big blind ante format, zo maakt de organisatie bekend in een persbericht. Dit format zal worden gebruikt in verschillende toernooien van de WSOP én in de populaire Daily Deepstack-events.

Big blind antes zijn al maanden hét onderwerp van gesprek in de pokerwereld. De voorstanders zien een efficient systeem wat poker leuker maakt voor iedereen, terwijl anderen het slechts zien als het zoeken naar een probleem. PokerNews besprak dit onderwerp eerder al eens.

In de afgelopen maanden werd het geïntroduceerd bij de High Roller-events in het ARIA en de World Series of Poker heeft het getest bij de Circuit-events om te kijken naar de feedback van de spelers. De feedback was positief en daardoor besloot de organisatie om acht braceletevents dit format te geven, met een buy-in variërend van $1.000 tot $1.000.000.

Ook de wekelijkse High Rollers, mega satellites en Daily Deepstacks zullen big blind antes gebruiken. "This range of buy-ins and events will allow WSOP staff to monitor implementation and help decide whether to expand the use of the big blind Ante in the future," schrijft Seth Palansky, WSOP vice president of corporate communications.

Bij dit format zal de speler in de big blind de big blind eerst betalen, gevolgd door de ante. De WSOP heeft daar ook nog iets cruciaals aan toegevoegd: "No matter how many chips a participant starts with, he or she can always win the entire ante."

Hieronder zie je de events die van dit format gebruik zullen maken:

 • Event #5: $100.000 High Roller No-Limit Hold’em (1 juni)
 • Event #13: $1.500 No-Limit Hold’em (5 juni)
 • Event #20: $5.000 No-Limit Hold’em (8 juni)
 • Event #45: $1.000 No-Limit Hold’em (30-minute levels) (22 juni)
 • Event #54: $3.000 No-Limit Hold’em (26 juni)
 • Event #74: $10.000 6-Handed No-Limit Hold’em (11 juli)
 • Event #77: $50.000 High Roller No-Limit Hold’em (13 juli)
 • Event #78: $1.000.000 Big One for One Drop No-Limit Hold’em (15 juli)

Comments

 • Favor1te Favor1te

  laat gewoon UTG de antes betalen!

 • potodd potodd

  Verwacht dat dit binnen 2 jaar overal de norm is.

 • V_Koning V_Koning

  scheelt wel een hoop tijd dus meer handjes, wordt tegenwoordig dan ook steeds vaker gebruikt.

Lees 10 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen