Badziakouski leidt finaletafel van 2018 Super High Roller Bowl voor Negreanu & Bonomo

Badziakouski leidt finaletafel van 2018 Super High Roller Bowl voor Negreanu & Bonomo

De 2018 Super High Roller Bowl is aanbeland finaledag waarop de laatste zes spelers vanavond gaan strijden om een gigantische hoofdprijs van vijf miljoen dollar. Veel aandacht zal uitgaan naar pokericoon Daniel Negreanu, die slechts een paar big blinds minder heeft dan chipleader Mikita Badziakouski. Justin Bonomo volgt echter ook op minimale afstand, terwijl de overige drie finalisten de absolute shortstacks zijn.

Badziakouski wist de dag af te sluiten met 4.205.000 chips, goed voor meer dan 150 big blinds in het level 10.000/25.000/25.000 dat nog veertig minuten zal duren. De Canadese Team PokerStars Pro eindigde met precies vier miljoen chips en Justin Bonomo, die Dag 2 nog als chipleader eindigde, mocht 3.965.000 chips opbergen.

Titelverdediger Christoph Vogelsang behoort ook nog steeds tot de kanshebbers, maar hij heeft de kleinste stack met 445.000 chips. Nick Petrangelo en Jason Koon zijn de overige twee finalisten met respectievelijk 600.000 en 1.185.000 chips. Negreanu, die meer dan 100 big blinds speelt, is vol vertrouwen: "The structure being as deep as it is...I didn't work on short-stack play the entire three months of training. All I worked on was 100 big blinds. I feel very confident that the preparation is going to pay off."

"I really feel great about this tournament. I got off to a big chip lead early. I was able to hang on to those chips without having any real big adversity," voegde hij daar nog aan toe.

SeatSpelerLandChipsBig Blinds
1Justin BonomoVerenigde Staten3.965.000159
2Christoph VogelsangDuitsland445.00018
3Mikita BadziakouskiWit-Rusland4.205.000168
4Daniel NegreanuCanada4.000.000160
5Nick PetrangeloVerenigde Staten600.00024
6Jason KoonVerenigde Staten1.185.00047

De dag begon met veertien spelers, maar dit aantal werd al snel gereduceerd tot dertien toen Byron Kaverman werd uitgeschakeld. De Amerikaan kon met aas-vijf suited niet winnen van Stephen Chidwick's pocket koningen, waardoor laatstgenoemde meteen naar de top van het leaderboard steeg.

Hierna moest ook de Spanjaard Sergio Aido afscheid nemen, want zijn koning-boer harten verloor het van de aas-zeven van Steffen Sontheimer. Nadat de spelers werden verdeeld over de laatste twee tafels verlieten Sam Soverel (twaalfde) en Matt Hyman (elfde) het strijdtoneel, terwijl Badziakouski door een enorme hand tegen Bonomo zijn eerste stap richting de chiplead zette. De Wit-Rus flopte een set achten tegen de koningen van Bonomo en pakte een volle dubbel ondanks een aas op de turn.

De grootste pot van de dag volgde echter kort daarna tegen Stephen Chidwick, die gehele dag de chiplead in handen had:

Badziakouski was on the button and he open-raised, provoking a three-bet to 160,000 from Chidwick who was in small blind. Badziakouski, however, fired back, four-betting to 425,000. Chidwick called within his allotted 30 seconds, sparing all timebanks he had left. The action halted on the {10-Clubs}{A-Spades}{3-Clubs} flop where Badziakouski checked back but the intensity exploded on the {4-Spades} turn.

Chidwick checked to Badziakouski again and he cut out a small 250,000-bet. Chidwick announced a raise to 1.5 million and Badziakouski counted his stack, looking whether Chidwick's raise effectively covers him or not. Then he made the call for all his chips, knowing he wouldn't have to technically move all-in. Chidwick nodded, understanding the situation as he allowed the showdown without verifying the exact amounts.

Stephen Chidwick: {K-Clubs}{J-Clubs}
Mikita Badziakouski: {A-Hearts}{A-Diamonds}

It became evident that the river card would be the most important card so far dealt in the Super High Roller 2018. The {5-Spades} stood with Badziakouski whose aces held against Chidwick's combo draw.

Kahle Burns (tiende) en Steffen Sontheimer (negende) werden vervolgens nog uitgeschakeld, voordat het toernooi aankwam op de bubble. De nummer acht zou overigens wel een klein bedrag krijgen, want de organisatie had bepaald dat de $90.000 van aanbetalingen door spelers die uiteindelijk niet hebben gespeeld in de prijzenpot zou komen. Toch was er nog sprake van een gigantische bubble, aangezien de nummer zeven minimaal $600.000 in ontvangst mocht nemen.

Op de bubble belandde Bonomo all-in met aas-tien tegen de pocket koningen van titelverdediger Vogelsang, maar de Amerikaan wist een aas te hitten op de river om alsnog te verdubbelen. Niet veel later was Seth Davies all-in met pocket tienen tegen de pocket boeren van Jason Koon. Het board kwam acht-hoog en zodoende eindigde Davies op de achtste plaats voor $90.000.

Uiteindelijk werd de officiële finaletafel van zes spelers bereikt toen Chidwick met aas-twee suited zijn laatste chips verloor tegen de negen-acht van Koon. Chidwick eindigde op plaats zeven voor $600.000, terwijl de overige finalisten zijn verzekerd van minimaal $900.000 en vanavond verder spelen om de volgende prijzen:

PlaatsPrijs
1$5.000.000
2$3.000.000
3$2.100.000
4$1.600.000
5$1.200.000
6$900.000

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen