Patrik Antonius bespreekt operatieherstel en fit blijven

Patrik Antonius bespreekt operatieherstel en fit blijven

In september vorig jaar onderging de gezonde en fitte Patrik Antonius een operatie om hem weer aan het sporten te krijgen nadat hij gedurende drie jaar niet meer deelnam aan zijn reguliere activiteiten. Als we kijken naar zijn recente Instagram-berichten is de Finse high roller en voormalige tennisspeler volledig hersteld en teruggekeerd naar zijn normale routines.

Vorige week sprak hij met PokerNews over zijn herstel en gezond blijven.

Trainingsregime

"I had both Sportsmen's Groin, also called sports hernia, operated from both sides end of last September," vertelt Antonius.

Deze hernia-blessure is een veel voorkomende bij sporters en Antonius was tevreden met een snel herstel.

"My recovery went well and I am very happy with the results."

Slechts een week later had hij zijn eerste training na de operatie:

Gevraagd naar zijn huidige fysieke doelen, antwoordde Antonius: "I have always had the same type of physical goals with my training. I always want to feel as good as possible and I keep on changing my training all the time to introduce new ways to give my brain something new to work on. Sometimes the hardest training where you really suffer for a moment can make you feel the best after."

Voor een kijkje in de training van een levenslange atleet, bekijk je deze video die Antonius deelde op Instagram.

Sometimes the hardest training where you really suffer for a moment can make you feel the best after.

Op 38-jarige leeftijd lijkt Antonius in topconditie, net als één van zijn goede vrienden. Roger Federer blijft op 37-jarige leeftijd één van de topspelers in tennis en we vroegen Antonius hoe hij denkt dat het Zwitserse tennisfenomeen het spel blijft domineren.

"Roger is a very special person. He has something really special that you never see in tennis. He is always so relaxed that it's even hard to get a picture of him where he would cringe his face while hitting a shot. Because he is so relaxed and maybe the biggest talent ever in tennis, he has been able to manage his body from all the wear and tear and can keep on playing year after year on a top level."

Juiste voeding

Naast het houden van een rigoureus trainingsregime, heeft Antonius beslissingen over zijn dieet als een grote verschilmaker beschouwd.

"I have been eating gluten free since 2011 which has made a massive difference to better for me," zegt Antonius. "All the physical problems I was struggling with before have disappeared because gluten was causing me lots of inflammation."

Voor Antonius is glutenvrij eten niet te restrictief en zijn dieet bevat veel gezonde vetten.

If you are not satisfied the way you are feeling maybe you should look more into what you are eating.

"In general, I eat everything except no fast food; lots of good fats are part of my diet. My new thing is to do intermitted fasting and so far I have been feeling good doing it once in a while."

Terwijl veel pokerspelers zoals Daniel Negreanu pleiten voor de voordelen van een strikt veganistisch dieet, gelooft Antonius dat het neerkomt op het luisteren naar je lichaam.

"I think different diets are good for different people," vertelt Antonius. "If you are not satisfied with the way you are feeling, maybe you should look more into what you are eating. I know that it might be very difficult to get all the needed nutrition from a vegan diet if you don't know exactly what you need to eat."

In termen van wat het belangrijkst is voor pokerspelers die proberen een gezonde levensstijl te behouden, denkt Antonius dat het afhangt van de specifieke situatie van het individu, maar hij had één advies.

"In general, diet is more important than exercise," sluit Antonius af.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen