PokerStars gaat beloningen voor MTT-spelers nog verder inkorten

Rakeback for multi-table tournaments on PokerStars will be cut by more than half.

In de afgelopen jaren is het rake-systeem van PokerStars een 'heet onderwerp' bij de online pokerspelers. Veel spelers zijn ontevreden over de wijzigingen en vooral het verdwijnen van de status Supernova Elite in 2016 zorgde voor veel oproer. Voor PokerStars werd de focus verlegd naar de recreatieve spelers.

De ontevredenheid zal na deze week alleen maar verder toenemen, want PokerStars heeft besloten om de beloningen voor Multi Table Tournaments flink te gaan inkorten. Normaal gesproken kregen spelers 100 punten per $1 of €1, maar dit zal worden verlaagd naar 45 punten volgens een post op de PokerStars Blog door Severin Rasset, directeur van poker operation and innovation bij The Stars Group. De veranderingen zullen per vrijdag 15 februari ingaan.

Volgens Rasset zal het bespaarde geld worden omgeleid naar het bieden van de 'grootste toernooigaranties' en 'de meest opwindende live-ervaringen in poker'. Hij noemde interne beoordelingen en feedback van spelers als de belangrijkste drijfveren van de veranderingen.

Andere veranderingen

Er werd ook medegedeeld dat de volgende wijzigingen zullen plaatsvinden:

 • In een poging om het verdienen van chests zinvoller en opwindender te maken, zal de gemiddelde waarde van een chest ruwweg worden verdrievoudigd, terwijl de frequentie van het verdienen van genoemde chests zal worden verminderd met een ongeveer overeenkomstige hoeveelheid.
 • "Boosts" zullen worden verwijderd als een altijd beschikbare functie, met hun waarde direct overgedragen aan de chests.
 • Het beloningssysteem met zes niveaus wordt vereenvoudigd, zodat alles in een 28-daagse periode verloopt. Spelers die in die periode tien chests verdienen, zullen een niveau hoger komen te liggen, terwijl degenen die er niet in slagen tien te verdienen, een laag naar beneden gaan.
 • Een "Exchange"-functie toegevoegd, zodat spelers in gedeeltelijke vooruitgang kunnen handelen voor een onmiddellijke beloning.

Negatieve reacties

Niet geheel onverwachts volgden er al snel negatieve reacties:

The Stars Group bezit een meerderheidsbelang in iBus Media.

Comments

 • ikkedus ikkedus

  keddoe69 schreef

  Stars zal wel in zijn broek hebben gescheten met die 750K GTD. Is iedereen die wel gespeeld heeft nu ook automatisch een NSB'r en doomed for life in de pokerwereld?

  Nee hoor, mensen die wel gespeeld hebben, hadden waarschijnlijk andere mening. Er zijn wel mensen die geprobeerd hebben maar het niet gehaald hebben.. Die zijn wel doomed for life.

 • keddoe69 keddoe69

  Stars zal wel in zijn broek hebben gescheten met die 750K GTD. Is iedereen die wel gespeeld heeft nu ook automatisch een NSB'r en doomed for life in de pokerwereld?

 • LittleGoliath LittleGoliath

  Klassiek prisoner dilemma helaas

  Edit: misschien free-riderprobleem een betere vergelijking

Lees 25 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen