Tom Dwan: "I was learning short deck like three years before everyone else"

Hij was vroeger één van de meest bekende gezichten op high-stakes cashgames op televisie en mede daardoor heeft Tom Dwan een een fabelachtige status in de pokerwereld, versterkt door zijn schaarse aanwezigheid bij populaire pokerstops en in de media.

Bij de Triton Super High Roller series die momenteel onderweg is in Jeju, Zuid-Korea, ging Triton's Peter Latham zitten met de high-stakes pokerprofessional om te praten over de evolutie van het spel in de afgelopen jaren en hoe hij zelf is veranderd in de laatste jaren.

Een oudere en wijzere "Durrrr" dan fans zich misschien zullen herinneren van die klassieke dagen van "High Stakes Poker", maar hij is nog steeds hetzelfde, lange uren aan de pokertafels als de games goed zijn. De locaties en de vorm van poker die hij heeft gespeeld zijn de belangrijkste veranderingen van het gekoesterde Vegas en de online dagen van weleer.

Short Deck

Londen, Montenegro en Azië behoren tot de vele locaties waar hij het vaakst is waar hij het meeste plezier heeft, deels vanwege de beschikbaarheid van zijn favoriete game, short deck. In dit format, wat steeds populairder wordt, liep Dwan voorop en hij dacht dat het een mooie toekomst tegemoet ging.

"I was learning short deck like three years before everyone else, so I had that one handled for a while," lachte Dwan. "No, my problem is other people are starting to learn it now. Actually a lot of the people are getting quite good."

"I was learning short deck like three years before everyone else."

"I think it's more action. I think it's more fun overall and it's a less predatory environment."

Grinding

De Triton High Roller series zijn één van de weinige pokerfestivals waar Dwan regelmatig langskomt, al geeft hij wel toe dat het meeste succes afkomstig is uit cashgames en niet de toernooien op de kalender.

The Triton High Roller series are some of the only poker festivals Dwan still attends, though he admits he seems to have success mostly in the cash games rather than the tournaments on offer. Als het erop aankomt, is Dwan nog steeds de rustige professionele pokerspeler die fans adoreerden toen hij regelmatig op hun televisieschermen verscheen.

"Someday I'd like to have poker not be my main focus."

Hoewel Dwan zichzelf niet zou karakteriseren als "verliefd zijn op het spel", is een mogelijk pensioen nog lang niet aan de orde.

"Someday I'd like to have poker not be my main focus, but I think I'll still be playing some of the time, at least for the foreseeable future. But yeah, pulling a bunch of 30-hour sessions in a row... Yeah I'd like to have that be a much less common thing at some point in the future... Working on it."

Je kunt het volledige interview hieronder bekijken:

Comments

  • Meaty23 Meaty23

    En heeft hij Jungleman al afbetaald?

Lees 1 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen