Daniel Negreanu verlaat PokerStars na twaalf jaar

The most high-profile sponsorship in the poker industry is over as Daniel Negreanu and PokerStars have parted ways.

Het meest spraakmakende sponsorschap in de pokerwereld is beëindigd. Daniel Negreanu zal niet langer PokerStars vertegenwoordigen. Hij en 's werelds grootste online poker room hebben een overeenkomst bereikt dat beiden uit elkaar zullen gaan.

Negreanu was sinds 2007 het meest zichtbare lid van PokerStars Team Pro. "It was a great run but we're no longer gonna be an ambassador for the company," zei hij in een online aankondiging. "I worked with so many great people, some really good people at PokerStars. I've had the opportunity to travel the world, play in Barcelona, Monte Carlo, PCA which were three of my favorite stops. I wish everyone the best."

"I worked with so many great people, some really good people at PokerStars.”

"Daniel has been one of the most influential faces of poker and indeed PokerStars for 12 years, and it has been wonderful to have his passion, support and insights throughout our relationship," vertelde Rebecca McAdam Willets van PokerStars aan PokerNews. "We wish Daniel the very best for the future, as well as wedded bliss and tons of run good this summer."

Oorspronkelijk speelde Negreanu een belangrijke rol in de financiering en het bouwen van zijn eigen pokersite, Full Contact Poker. In juni 2007 bereikte Negreanu echter een overeenkomst met PokerStars om zich bij hun ambassadersteam aan te sluiten naast de voormalige World Series of Poker Main Event-kampioenen Chris Moneymaker, Greg Raymer en Joe Hachem. Full Contact Poker is gemigreerd naar PokerStars en de site is teruggegaan naar simpelweg het hosten van Negreanu's blog, forums, podcasts en andere media.

Daniel Negreanu
Negreanu werd een vaste deelnemer aan de EPT.

Negreanu werd een normaal gezicht op PokerStars 'European Poker Tour en andere internationale events. Hoewel hij nooit een prestigieuze EPT-titel wist te winnen, haalde hij een paar finaletafels, eindigde als vierde op EPT Grand Final in 2013 voor €321.000, en cashte hij een paar $100K-events bij PCA en andere tussenstops.

Terwijl andere sterren uit het begin van de jaren 2000, zoals Hachem en Barry Greenstein uit de spotlight verdwenen en hun sponsorschap kwijt raakten, bleef Negreanu de vlag dragen en bleef hij één van de meest bekende gezichten in de pokerwereld.

In de afgelopen jaren was Negreanu een klankbord voor kritiek vanuit een aantal hoeken, omdat zowel hij als PokerStars bepaalde standpunten innamen die niet populair bleken bij een groot deel van de pokergemeenschap.

Negreanu bleef en blijft nog steeds een van de meest, zo niet de meest populaire pokerspeler ter wereld. Hij hoopt dat fans hem nu in een iets ander licht zullen zien, en mensen in de branche zullen begrijpen dat de meningen die hij in de loop van de jaren heeft geuit niet noodzakelijkerwijs van zijn sponsor komen.

"In a lot of ways, it's somewhat freeing," zei hij in een videoblog."For years, when I make a statement about poker, people say, 'You're just saying that because you're being paid to say that.' Which I know is not true — I could pass 1,000 lie detectors to prove that — but what's great about the situation now is I can go back to essentially making comments and statements about the poker community that I guess would have more credibility because of that.

"In a lot of ways, it's somewhat freeing."

"I've had the luxury over the last 20 years of being on the inside when it comes to the business side of poker, the professional side of poker. I know what poker players are missing. I know what some of the people in business miss about what it's like to be a professional poker player. I'll still fairly discuss any issues, positive and negative, with them, with partypoker, with WSOP."

Net getrouwd, zei Negreanu ook enkele dingen die deden denken aan de exit van Jason Mercier in 2018. Hij hoopt de komende jaren een gezin te stichten en zei dat de splitsing met PokerStars slechts een deel is van zijn "leven dat een nieuwe richting inslaat".

"I'm super excited about the future with my new woman," zei hij.

The Stars Group bezit een meerderheidsbelang in iBus Media.

Comments

 • Garrincha7 Garrincha7

  En over een paar jaar komt hij uit de kast.

 • Meaty23 Meaty23

  Fert schreef

  Amanda who?

  Amanda Leatherman, zij presenteerde the Big Game destijds.

 • Fert Fert

  Amanda who?

Lees 4 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen