WSOP-directeur: "Te vroeg om beslissing te nemen"

WSOP-directeur: "Te vroeg om beslissing te nemen"

Met nog iets meer dan twee maanden te gaan tot de geplande start van de 2020 World Series of Poker in Las Vegas, is er weinig veranderd wat betreft het houden van de 51e editie van het prestigieuze pokerfestival.

De laatste update komt van de Franse radioshow RMC Poker Show wiens presentatoren Daniel Riolo en Steven Liardeaux interviewden WSOP-directeur Gregory Chochon die zei dat de WSOP de impact van de pandemie dagelijks blijft bekijken.

Volgens Chochon, hoewel spelers uit meer dan 100 landen elk jaar de WSOP-velden vormen, bestaat 80-85% van de bezoekers uit Amerikaanse spelers. Dat gezegd hebbende, geeft hij toe dat de situatie in Amerika "dichterbij komt" met wat er in Europa gebeurt.

"We are a few weeks behind [Europe]," vertelde Chochon in de show. "The Wynn has just announced its closure, we are very close to the total containment so I do not know what will happen in the coming weeks but this is what is likely to happen. It seems to be the next logical step."

De WSOP verduidelijkte voor het eerst hun standpunt tegen het einde van januari 2020, waarbij Seth Palansky, Vice President Corporate Communications voor de WSOP zei dat ze "de situatie in het oog hielden" en dat op dat moment alle evenementen en schema's "intact blijven en gepland zijn om zonder onderbreking door te gaan".

Gezien de groeiende internationale reactie op de uitbraak van het coronavirus, geeft Chochon toe dat alle mogelijke scenario's worden overwogen, maar benadrukte hij dat er nog geen beslissing is genomen.

"It's too early to make a decision, there can still be a lot going on by the end of May," zei Chochon. "Maintaining, canceling or postponing is really too early to make a final decision. We are going to take the time but we are studying all the scenarios," voegde hij eraan toe.

2019 Main Event Bracelet

De presentatoren vroegen Chochon vervolgens of de mogelijkheid bestond dat de WSOP snel zou reageren, mocht het evenement groen licht krijgen van de autoriteiten.

"It's never too late," zei Chochon. "There are always scenarios where we can shift the event slightly and find solutions. We will be able to react quickly. I cross my fingers like everyone else so that the crisis is over but we will be able to react at the last moment."

Chochon zei dat de situatie niet al te veel verschilt van die van de Olympische Spelen van 2020 die van 24 juli tot 9 augustus in Tokio, Japan zullen worden gehouden.

"There is no deadline for a final decision, the situation changes from day to day," ging Chochon verder. "It is very difficult for us to decide. Just like with the time until the Olympic Games, there is a period of two months when nobody is able to say what is going to happen. We must allow time for reflection."

Chochon eindigde met een positieve noot en herhaalde dat het standpunt van de WSOP niet is veranderd.

"Today, the schedule remains as it is. Nothing has changed, the guarantees are there and nothing changes at the time of our conversation" sloot de Fransman af.

Opmerking: vertaald uit het Frans. Originele artikel beschikbaar op deze website

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen