Galfond Challenge: Bill Perkins pakt kleine voorsprong

Bill Perkins has the early edge on Phil Galfond.

Iedereen is nog maar net bijgekomen de zenuwslopende ontknoping tussen "Venividi1993" en Phil Galfond, maar laatstgenoemde verspilde geen tijd met feesten of voorbereidingen voor zijn lopende Challenge-serie.

In plaats daarvan, twee dagen nadat hij zijn epische overwinning had behaald, ging Galfond weer aan de tafels zitten en speelde hij de eerste tegen tegenstander nummer twee, high-stakes veteraan Bill Perkins. De limieten: $100/$200 pot-limit Omaha met Galfond die $1 miljoen inzet tegenover de $250.000 van Perkins die hij kan winnen na 50.000 handen of een $400.000 stop-loss.

De challenge vindt deze keer plaats op partypoker plaatsvond, begonnen de spelers wat langzamer aan de start. Ze speelden maar aan één tafel in plaats van twee zoals de kijkers gewend waren van de wedstrijd "Venividi1993". Terwijl Galfond dramatisch begon en al meteen $50.000 down ging, herstelde hij zich knap en eindigde hij met een klein verlies van $1.500.

Dag 1

Galfond pakte in de eerste minuten nog wel wat potten, maar Perkins pakte de leiding toen Galfond besloot te bluffen tegen hem toen hij een full house had op {a-Hearts}{5-Clubs}{3-Clubs}{a-Spades}{6-Spades}.

Perkins nam een verdere voorsprong toen Galfond zijn big blind verdedigde en beide spelers checkten op {7-Clubs}{k-Clubs}{7-Diamonds}. Galfond potte na de {8-Diamonds} op de turn met {q-Hearts}{7-Hearts}{5-Diamonds}{5-Spades} en Perkins maakte de call. Na de {q-Clubs} op de river besloot Galfond te potten voor $3.597, waarna Perkins eroverheen ging met een potbet. Galfond gooide zijn full house in de muck en Perkins had een winst van meer dan een buy-in.

Perkins bleef doorgaan met het winnen bij showdowns en Galfond daalde naar een min van ongeveer $45.000. Hij wist echter een paar keer goed weg te komen door behind te checken, want het had een stuk slechter af kunnen lopen als hij voor river bluffs had gekozen.

Galfond begon met zijn herstel door een grote pot te winnen waar hij preflop 3-bette naar $1.800 en klein $1.079 bette met {a-Diamonds}{q-Diamonds}{j-Clubs}{10-Clubs} op {j-Hearts}{8-Spades}{6-Clubs}. Perkins raisde naar $3.958 en Galfond maakte de call. Na de {9-Spades} op de turn besloten beide spelers te checken en de river was de {a-Hearts}. Galfond bette de pot en hij kreeg een call om de pot van $34K te winnen. Hij won vervolgens nog een grote pot door trips te floppen en volledig afbetaald te krijgen.

Perkins verloor de rest van zijn winst en leek alsnog op weg naar een verliezende sessie tegen 'de koning van de comeback'. Perkins steeg echter terug naar de koppositie, voornamelijk door het winnen van een ge-4-bette pot met azen tegen koningen waar de hand werd uitgecheckt op een gevaarlijk bord.

Handen Gespeeld: 388
Resultaat: Bill Perkins ~+$1,562
Volledige sessie

Volg het laatste nieuws over de Galfond Challenge.

Comments

 • Bacchus Bacchus

  MisterMJ schreef

  Gun het hem wel al zal de kans wel heel klein zijn dat hij wint. Frapant trouwens dat ze 2x zoveel handen spelen als tegen venividi, zou denken dat minder handen het interessanter houdt bij zo'n grote skillgap.

  Stop/loss zal wel veel eerder behaald zijn.

 • MisterMJ MisterMJ

  Gun het hem wel al zal de kans wel heel klein zijn dat hij wint. Frapant trouwens dat ze 2x zoveel handen spelen als tegen venividi, zou denken dat minder handen het interessanter houdt bij zo'n grote skillgap.

 • Coco_Jambo Coco_Jambo

  Perkins is natuurlijk een fantastisch boy, maar een dramatische speler. Die challenge wil ik ook nog wel aan gaan met hem.

Lees 3 reactie(s) op dit artikel
Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen