High Stakes Feud: Negreanu slaat terug, pakt twee buy-ins van Polk

Daniel Negreanu

Na twee sessies op rij waarbij Doug Polk Daniel Negreanu in hun High Stakes Feud flink lichter wist te maken, was er afgelopen nacht eindelijk goed nieuws te melden voor "KidPoker". In een sessie van 366 handen wist Negreanu $87.167 terug te winnen op Polk, een bedrag dat nog fors meer had kunnen zijn als Negreanu's pocket boeren op het eind niet door Polk's pocket tienen op de river gekraakt zouden worden.

Het zal ongetwijfeld een morele opsteker voor de zesvoudig WSOP-winnaar zijn, die er in de eerste twee online sessies niet aan te pas kwam. Ook in de woensdagsessie nam Polk snel de leiding. Binnen tien minuten zagen we in een gevierbette pot een {q-Spades}{7-Hearts}{q-Diamonds} flop verschijnen. Polk bette $4.318 in een pot van $21.592 en Negreanu check-callde. De {j-Hearts} verscheen op de turn en Polk zette wederom 20% van de pot in, nu $6.650. Negreanu check-callde die bet eveneens maar gaf op tegen een $25k river shove op de {10-Hearts} river.

Negreanu wist zelf op een van de tafels de leiding te nemen door twee keer te check-callen met {k-Clubs}{q-Diamonds} op een {5-Clubs}{2-Diamonds}{9-Diamonds}{k-Diamonds} bord. De river {7-Clubs} ging check-check en Negreanu won een pot van $34K. Het spel golfde hierna een uur op en neer, waarbij Polk na een uur de leiding met ruim $50K profit in handen had.

Alles dat je moet weten over de High Stakes Feud van Doug Polk tegen Daniel Negreanu

Wat staat er op het spel? Waar wordt er gespeeld? Al deze vragen en meer worden hier beantwoord.

Negreanu slaat toe na pauze

Na een korte pauze was het echter Negreanu die de klok sloeg. Eerst chopten beide heren nog een all-in met {a-}{3-} waarbij ze two pair hadden geflopt, maar daarna wist Negreanu Polk te stacken met een cooler. Een vijfbet shove van Polk met {j-Clubs}{j-Diamonds} werd gesnapcalld door Negreanu met {k-Clubs}{k-Spades} en nadat het bord zes-hoog uitrunde greep "KidPoker" de pot van $94.988. Kort daarna doorzag Negreanu een bluf van Polk door met {k-Diamonds}{7-Spades} te callen op {2-Hearts}{10-Diamonds}{9-Hearts}{k-Clubs}{6-Spades}. Polk had slechts {8-Hearts}{3-Hearts} en de pot van $41.722 ging daarmee naar Negreanu, die hierdoor de leiding nam.

De grootste hand van de avond ging vervolgens ook naar Negreanu. Polk opende naar $948, Negreanu driebette naar $4.292, Polk vierbette naar $12.876 en Negreanu callde. De flop kwam {a-Spades}{8-Spades}{4-Clubs} en Polk zette $5.150 door, die Negreanu check-callde. De turn {a-Hearts} bracht nog een aas en Polk bette nu $11.896. Negreanu ging nergens heen en callde nog een straat om de {4-Spades} op de river te zien verschijnen. Polk trapte het erin met {q-Hearts}{j-Spades} en Negreanu was er als de kippen bij met {a-Diamonds}{q-Diamonds} om het presentje in ontvangst te nemen. Negreanu callde de shove voor $34.633 om zo een pot van liefst $129.109 binnen te harken.

LEES: Mike Matusow gokt een groot deel van zijn bankroll op Polk tegen Negreanu

Negreanu beukte hierna verder een wist een $90K pot met koningen tegen aas-boer te winnen, waarbij Polk in een gevierbette pot uiteindelijk op een zeven-hoog bord de river met zijn aas-hoog all-in callde. Tegelijkertijd was er een vijfbet pot gaande op de andere tafel, waar er al $76K in de pot lag toen de river gedraaid werd op een {2-Diamonds}{7-Diamonds}{9-Clubs}{7-Clubs}{a-Hearts} bord. De river ging check-check en Negreanu draaide {a-Spades}{k-Clubs} om om twee enorme potten op rij te winnen.

Vlak voor het einde van de sessie was de eerder genoemde hand met boeren tegen tienen. Polk callde een vierbet uit positie en check-raisede vervolgens een zes-hoge flop all in met tienen. Negreanu callde met boeren maar Polk maakte met de harten tien een runner-runner flush waardoor de $81K pot naar hem ging. Kort daarop werd de sessie beeindigd met uiteindelijk ruim $87K winst voor Negreanu.

De Canadees was uiteraard in zijn nopjes met de overwinning en tweette het volgende na afloop:

Polk relativeerde ondertussen de nederlaag en was blij dat hij nog die tien wist te hitten om niet nog eens twee extra buy-ins te verliezen:

Tussenstand Polk tegen Negreanu

Vier sessies zijn nu in de boeken en dankzij de goede sessie van Negreanu bedraagt de achterstand nu nog $180.865, of 4,5 buy-in op de $200/$400 stakes die gespeeld worden.

De tweestrijd gaat aanstaande vrijdagavond om 23:30 Nederlandse tijd verder.

SessieDatumGespeelde handenWinnaarWinstRecap
14/11200Daniel Negreanu$116.500Recap sessie #1
26/11424Doug Polk$218.293Recap sessie #2
39/11382Doug Polk$166.239Recap sessie #3
411/11366Daniel Negreanu$87,167Recap sessie #4
      
Totaal-1.372Doug Polk$180.865 

Polk tegen Negreanu terugkijken

Kijk uiteraard ook deze sessie in zijn geheel terug, met commentaar en analyse van Kevin Martin en Koray "KakiTee" Turker. De complete sessie met commentaar kun je hieronder terugkijken, inclusief, zoals altijd, een interview met Negreanu aan het einde.

Wil je alles over poker leren? Bekijk de poker spelregels voor info over Texas hold'em, Omaha, en alle andere pokerspellen.

DELEN
 • Een uitstekende sessie voor "KidPoker", die bijna een ton terug wist te winnen.

Comments

 • KiwiBashir KiwiBashir

  MJAlex schreef

  Hihihi schreef

  Prima titel, props Big Grin

  Je bent net Ryan Fee Big Grin

  Wat een kut commentaar was dat van Fees zeg.

 • MJAlex MJAlex

  Hihihi schreef

  Prima titel, props Big Grin

  Je bent net Ryan Fee Big Grin

 • MJAlex MJAlex

  Hahaha vieze Polk fan

Lees 6 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

IN DEZE CATEGORIE

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

Polk tegen Negreanu: Alles dat je moet weten over deze heads-up clash Polk tegen Negreanu: Alles dat je moet weten over deze heads-up clash