High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 2

Kenney Salomon High Stakes Poker

Afgelopen week ging het achtste seizoen van High Stakes Poker in première en tot groot genoegen van de liefhebbers voelde de show al snel weer als vanouds aan. Op de bekende bricks met geld na, die helaas niet meer toegestaan zijn, is veel van de oude glorie in ere hersteld.

Was het in aflevering 1 voormalig MLB-pitcher Michael Schwimer die de toon zette in een relatief rustige aflevering, daar gaat het in aflevering 2 flink los met Rick Salomon in de hoofdrol. Vooral een enorme hand tussen hem en Bryn Kenney zal de tongen nog wel een tijdje losmaken.

Wil je niet gespoilerd worden? Maak dan gelijk een account aan op PokerGO en bekijk de actie helemaal. Via de kortingscode "HSP" krijg je $20 korting als je een abonnement voor een heel jaar neemt. Lees anders snel verder voor de beste handen van aflevering 2!


Schwimer vertrekt, Ji gaat zitten

Lynne Ji
Lynne Ji

De grootste winnaar van de vorige aflevering, Schwimer dus, vindt het wel mooi geweest met een plus van ruim meer dan twee ton en is er vandoor gegaan. Zijn plek wordt ingenomen door een nieuwe dame: Lynne Ji. "We're playing a lot of hands, and we expect you to do the same", zo maakt buurman Jean-Robert Bellande haar direct duidelijk.

Ji volgt het 'goedbedoelde' advies niet direct op en is weinig te zien deze aflevering, maar weet halverwege Brandon Steven wel mooi te bluffen. Met {q-Diamonds}{j-Hearts} vuurt ze $32.000 in een pot van $35.200 op een {10-Spades}{6-Diamonds}{8-Hearts}{4-Clubs}{10-Diamonds} bord en gooit Steven {a-Spades}{8-Diamonds} af. Wellicht dat deze recreant uit LA in de volgende afleveringen meer te zien zal zijn.


Kenney maakt een straat tegen Dwan

Alhoewel Ji dus nog weinig te zien is, zijn Bryn Kenney en Tom Dwan dat des te meer. Beide sterren raken verzeild in een hand waarbij Kenney met {5-Hearts}{3-Hearts} een open-ender flopt op {9-Spades}{4-Hearts}{2-Clubs}, terwijl Dwan met {6-Hearts}{2-Hearts} bottom pair flopt. Dwan zet $18.000 op de flop in en Kenney check-callt als enige.

Met $61.800 in de pot valt met de {6-Spades} de perfecte kaart voor Kenney op de turn. Dit keer check-callt hij $42.000 met de nuts maar valt tot zijn afgrijzen de {3-Spades} op de river, waarmee de actie gekilld wordt en Dwan behind checkt.

Alhoewel Dwan en Kenney prominent in beeld komen, is het Rick Salomon die de grote ster van de avond zou worden. Eerst bluft hij tegen Bellande flink wat geld weg als hij met {10-Spades}{5-Spades} de {a-Hearts}{a-Clubs} van Bellande probeert weg te krijgen op een {8-Spades}{j-Spades}{a-Diamonds}{3-Clubs}{j-Clubs} bord. Salomon bet $35.000 op de river, Bellande raist uiteraard met zijn full house en de ex van Pamela Anderson gooit direct af.

Wellicht heeft het meegeholpen voor de daarop volgende handen, want Salomon gaat vervolgens los. Eerst pakt hij een mooie pot van $72.800 met {10-Clubs}{3-Clubs} tegen de pocket vrouwen van Petrangelo door op {2-Clubs}{6-Hearts}{4-Spades}{5-Clubs} een straat te turnen. Vervolgens speelt Salomon met Kenney een van de grootste potten uit de geschiedenis van High Stakes Poker.

Lees ook: Phil Ivey keert terug bij High Stakes Poker


Salomon en Kenney spelen megapot

Schermafbeelding-2020-12-24-om-12-41-42

Er mag dan wel $400/$800 No-limit Hold'em gespeeld worden, in een gerestraddlede pot naar $3.200 heeft Kenney {5-Hearts}{5-Diamonds} in de straddle en Salomon {6-Hearts}{6-Clubs} in de restraddle om gelijk al de opmaat tot een flinke pot te geven. Steven callt met {a-Clubs}{4-Clubs} en Kenney completeert. Salomon knalt echter kalmpjes naar $22.000 en Kenney blijft als enige hangen om een flop te zien.

Het is een flop die vuurwerk belooft als er {5-Clubs}{7-Clubs}{4-Diamonds} valt. Kenney checkt zijn set en Salomon vuurt $30.000 met zijn open-ender, die door de Amerikaanse nummer 1 op de all-time money list van The Hendon Mob gecallt wordt.

De {8-Clubs} op de turn geeft Salomon een straat en hij zet $55.000 door, die Kenney wederom callt. De {a-Spades} op de river geeft Salomon de winnende hand en Kenney checkt. Binnen elke seconden schuift Salomon alles naar het midden, waardoor Kenney een beslissing voor zijn hele stack van $324.000 moet nemen.

Uiteindelijk maakt hij de call en krijgt hij het slechte nieuws te zien, waardoor de pot van liefst $868.200 naar Salomon gaat.

Kenney verliest megapot van Salomon
Kenney verliest megapot van Salomon

Hiermee kan deze pot direct in het rijtje van grootste High Stakes Poker potten aller tijden opgenomen worden.


Twee keer quads

Nadat Kenney gereload heeft zien we in het restant nog twee keer quads voorbij komen. De eerste keer is het Steven die met {8-Hearts}{8-Diamonds} een carré flopt op {8-Clubs}{a-Hearts}{8-Spades}. Dwan zit met {a-Clubs}{7-Clubs} en zet $13.000 op de flop in, die Kenney met {j-Hearts}{j-Clubs} callt. Steven overcallt, wat de alarmbellen bij de anderen al af doet gaan. Nadat de {q-Diamonds} turn gecheckt wordt weet Steven er niets meer uit te peuren op de {10-Clubs} river.

Het is echter Salomon die de sessie met een klap beeindigt. Hij opent in de laatste hand van de avond naar $5.000 met {10-Spades}{9-Spades} en Dwan driebet naar $18.000 met {a-Spades}{q-Clubs}. Bellande cold-callt de driebet met {a-Hearts}{q-Hearts} en Salomon is er ook bij om de perfecte flop te zien vallen: {10-Diamonds}{q-Diamonds}{10-Hearts}. Na twee checks zet Dwan $21.000 en callt Bellande. Salomon raist daarop naar $63.000, Dwan callt en Bellande foldt.

De beste blufs uit High Stakes Poker vind je hier

Met meer dan twee ton in de pot checken beide spelers de {2-Diamonds} op de turn. De river {10-Clubs} is de laatste tien in het deck en Salomon probeert Dwan te verleiden door wederom te checken. "durrrr" overweegt wat te gaan doen, maar besluit uiteindelijk behind te checken en zichzelf zo veel geld te besparen. "Oof, that was almost painful. Almost did something stupid", lacht hij na afloop.

Daarmee kwam de aflevering ten einde met Salomon als de grote winnaar. De volgende uitzending is volgende week woensdagnacht weer bij PokerGO te zien.

Schermafbeelding-2020-12-24-om-12-37-27

Afbeeldingen aflevering 2 via PokerGO.Naast High Stakes Poker is ook de High Stakes Feud tussen Doug Polk en Daniel Negreanu bezig. Dit zijn de vijf grootste handen tot nu toe.

DELEN
  • Een van de grootste potten aller tijden in High Stakes Poker wordt gespeeld!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 1 High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 1