Chris Moneymaker verlaat PokerStars na 17 jaar

Chris Moneymaker served the role of poker ambassador for years.

Er is een eind gekomen aan een van de meest bekende en langstlopende sponsordeals in het poker. Op de laatste dag van 2020 maakten Chris Moneymaker en PokerStars bekend dan hun wegen zich na liefst 17 jaar gaan scheiden. Daarmee verliest PokerStars weer een grote naam nadat in een eerder stadium Daniel Negreanu en onze eigen Fatima Moreira de Melo de site al verlieten.

Nadat hij in 2003 het WSOP Main Event op zijn naam wist te schrijven heeft Moneymaker door de jaren heen altijd een belangrijke rol in de marketingplannen van de site gespeeld. Als onervaren speler wist Moneymaker dat toernooi op onwaarschijnlijke wijze te winnen nadat hij eerder zich via een satellite van $86 op de toen nog nieuwe pokersite had geplaatst.

Mede dankzij dit verhaal en het imago van Moneymaker als de ultieme amateur die opeens wereldkampioen werd kwam de zogeheten "poker boom" op gang en werd het spelletje populair onder het grote publiek.

Wederzijdse liefde tussen Moneymaker en PokerStars

Moneymaker kondigde zijn vertrek aan middels een video op Twitter, waarin hij PokerStars bedankte. Zo noemde hij Stars een geweldig bedrijf dat hem een fenomenale belevenis heeft gegeven. Moneymaker geeft aan dat de beslissing om te vertrekken bij hem ligt, dat hij minder poker wilt spelen en meer tijd met zijn familie wilt doorbrengen.

PokerStars stak de liefde voor hun jarenlange ambassadeur niet onder stoelen of banken. In een video van vijf minuten besteedde Stars flink aandacht aan de prestaties van Moneymaker en zijn impact op het poker, waarbij verschillende collega's aan het woord komen.

Een samenwerking van 17 jaar

Voor de WSOP van 2003 had nog niemand ooit van Moneymaker gehoord, tot hij plotseling de chipleader in het toernooi was en een petje van PokerStars droeg. Moneymaker versloeg uiteindelijk gevestigde namen als Sam Farha en deelde vlak voor de finaletafel misschien wel de grootste bad beat uit de pokergeschiedenis uit aan Phil Ivey.

Ondertussen was PokerStars toentertijd een nieuwe naam die het tegen gevestigde jongens als Paradise Poker en flink spenderende nieuwe sites als partypoker moest opnemen. Dankzij de overwinning van Moneymaker wist men dat een speler die je doorgaans in je homegame ziet ook het allerbelangrijkste pokertoernooi ter wereld kan winnen. De site groeide door de samenwerking en alhoewel veel ambassadeurs door de jaren heen erbij kwamen en de site weer verlieten, was Moneymaker altijd een constante factor.

In 2019 werd Moneymaker vanwege zijn ambassadeurschap, verdiensten voor het poker en impact op de pokergeschiedenis opgenomen in de Poker Hall of Fame.

Alhoewel de Amerikaan duidelijk lijkt te zijn over zijn nabije toekomst komt de split toch op een redelijk onverwachts moment, zeker voor PokerStars. Voor de tweede editie van de PokerStars Players Championship (PSPC), die afgelopen zomer in Barcelona zou plaatsvinden maar door corona uitgesteld is, speelde Moneymaker een belangrijke rol. Via de Moneymaker Tour werden al diverse zogeheten Platinum Passes uitgereikt. De PSPC staat nog steeds voor komende zomer op de rol, zo is via PokerStars te lezen.

Met het vertrek van Fatima, Negreanu en Moneymaker ziet PokerStars er anno 2021 dus een stuk anders uit. Toch zit de site niet stil: zo werd recentelijk voetbalheld Neymar gestrikt voor een hernieuwde samenwerking en is de site van plan meer aan marketing uit te geven dan voorheen, mede veroorzaakt door het competetieve online landschap en de hete adem die ze inmiddels van GGPoker in de nek voelen.

Naast Moneymaker zijn ook Mikhail "innerpsy" Shalamov, Kalidou Sow en een drietal van OP-Poker, Nick Walsh, James Mackenzie en “EVAisOP", bij PokerStars vertrokken.

Fatima Moreira de Melo
Fatima Moreira de Melo


Bekijk deze vijf redenen waarom online poker beter dan live poker is.

DELEN
  • Moneymaker kondigde zijn vertrek aan via Twitter.

Comments

Lees 2 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

Fatima Moreira de Melo verlaat PokerStars na samenwerking van tien jaar Fatima Moreira de Melo verlaat PokerStars na samenwerking van tien jaar