High Stakes Feud: Bizarre ommekeer van Negreanu, wint onwaarschijnlijke $390.032!

Daniel Negreanu

Daniel Negreanu heeft op de vrijdagnacht voor een ongekende sensatie gezorgd door $390.032 van Doug Polk te winnen in hun High Stakes Feud, bijna tien buy-ins in één sessie! Het is misschien wel een van de meest onverwachtse gebeurtenissen ooit in het poker, zeker nadat Negreanu na de woensdagsessie al min of meer dood en begraven was en meer dan een miljoen achterstond.

Zelfs de trouwste fans van Negreanu moeten het zwart ingezien hebben, maar hun Canadese held kwam op vrijdag met een balls to the wall op de proppen. Een typisch geval van de dood of de gladiolen waarbij Negreanu het op een knallen zette en van de gebaande paden afweek. "I played like a jackass" lachtte hij na afloop, maar die alles-of-niets stijl bleek uitermate succesvol.

In totaal werden er in ruim vijf uur liefst 1.046 handen gespeeld en kwamen er uiteraard gigantisch veel mooie potten voorbij. Lees snel verder voor het topje van de ijsberg.

Alles dat je moet weten over Doug Polk tegen Daniel Negreanu

Wat is deze High Stakes Feud? Wat staat er op het spel? Waar wordt er gespeeld? Al deze vragen en meer worden hier beantwoord.

Gelijk swingy

Zoals altijd trapten de heren om 23:30 Nederlandse tijd af voor hun sessie. De kemphanen waren pas een paar minuten spelen toen de eerste all-in van de avond al voorbij kwam. In een gedriebette pot schoof Negreanu uiteindelijk all-in op een {q-Clubs}{j-Hearts}{7-Clubs}{3-Hearts}{9-Hearts} bord en callde Polk af met {j-Diamonds}{9-Spades}. Negreanu had echter {j-Clubs}{j-Spades} en nam zo direct de leiding. Polk coolerde vervolgens Negreanu met een flush-over-flush om de stand weer gelijk te trekken.

Het was al snel duidelijk dat het een swingy avond zou gaan worden. Negreanu was gekomen om te knallen en Polk is er niet de persoon na om dan plots te gaan nitten. Het beste voorbeeld kwam na een klein uur spelen. Er lag {4-Spades}{5-Diamonds}{q-Clubs}{4-Diamonds} en Polk bette $11.452 in een pot van $15.120, die Negreanu callde. Op de {a-Hearts} river checkte Polk en schoof Negreanu all-in voor $28.799. Polk maakte daarop de call met {k-Spades}{j-Spades} voor slechts koning-hoog! De Canadees had echter {a-Diamonds}{2-Diamonds} voor een paar azen en pakte zo een pot van $95.621.

Negreanu doorziet enorme bluf

Die hand moet Negreanu ongetwijfeld ook een mentale boost gegeven hebben, want hierna begon hij echt met het binnenharken van de potten. Zo callde hij een enorme bluf van Polk af met slechts {a-Diamonds}{3-Hearts} op een {5-Diamonds}{10-Diamonds}{8-Hearts}{a-Hearts}{2-Spades} bord. Er lag een $19.573 in de pot toen Polk na een check van Negreanu all-in schoof. Negreanu callde voor liefst $48.444 en zat goed tegen de {6-Hearts}{4-Hearts} van Polk voor een enorme pot van $116.460.

Niet veel later werd op de linkertafel een gigantische pot gespeeld, waarbij er al $46.023 in de pot lag en het bord {4-Hearts}{9-Spades}{j-Clubs}{q-Spades}{3-Clubs} was. Negreanu had de turn geraised en Polk callde om de river vervolgens te checken. Negreanu schoof daarop all-in voor $46.951 en Polk snap-callde met {q-Diamonds}{10-Diamonds} voor een pot van liefst $139.925. Helaas voor Polk had Negreanu met {10-Spades}{8-Hearts} een straat en kreeg hij zijn roekeloze imago van de avond volledig afbetaald.

Zo won Doug Polk drie ton op woensdag

Gifbeker nog niet leeg

De gifbeker was daarmee nog lang niet leeg voor de Amerikaan. In een gevierbette pot kwam de flop {6-Clubs}{2-Hearts}{5-Hearts} en bette Negreanu $5.399. Polk check-raisete all-in voor $31.134 met {7-Clubs}{7-Diamonds} en Negreanu was er als de kippen bij met {a-Clubs}{a-Hearts} om na twee blanks weer een pot van ruim $80k op te pakken.

Polk pakte weliswaar een buy-in terug nadat hij Negreanu op een bluf met negen-hoog betrapte, maar hierna ging de Canadees weer verder met slopen. Met geriverde trips vieren pakte hij een mooie pot van ruim $70k op alvorens Polk weer te stacken met een overpair. Op een {10-Diamonds}{3-Spades}{2-Diamonds}{6-Hearts}{3-Clubs} bord schoof Negreanu all-in met {j-Hearts}{j-Clubs} en callde Polk met {8-Hearts}{8-Spades} voor een pot van $116.616.

Ruim drie uur in de sessie speelden de twee een enorme pot aan de rechtertafel waarbij uiteraard weer "DNegs" als winnaar uit de bus kwam. In een gevierbette pot kwam de flop {2-Diamonds}{5-Clubs}{8-Clubs} en check-callde Polk $5.399 van Negreanu. De turn was de {a-Diamonds} en Negreanu bette nu $9.719. Polk check-raisete daarop all-in voor $42.544 met {7-Clubs}{6-Clubs} en Negreanu callde met {a-Spades}{q-Diamonds}. De river was de {3-Hearts} en zo miste Polk zijn outs voor een pot van $117.484.

Negreanu maakt het af in laatste uur

Met vier uur spel achter de rug stond Negreanu al ruim drie ton voor, maar Polk wilde van geen wijken weten. In de eindfase stackte Negreanu Polk onder meer op een {q-Clubs}{9-Diamonds}{6-Clubs}{k-Spades}{k-Hearts} bord met {k-Clubs}{6-Spades} tegen {q-Spades}{7-Spades} voor een pot van $95.420.

Alsof het nog niet erg genoeg was voor Polk verloor hij ook nog eens {a-Diamonds}{j-Diamonds} tegen {8-Spades}{8-Diamonds} toen het geld er op een {a-Hearts}{8-Hearts}{j-Clubs} flop invloog. De {8-Clubs} op de turn besliste het direct en Negreanu won wederom een pot van zes cijfers ($109.744). Hiermee had Negreanu op beide tafels een stack van ruim drie ton voor zijn neus staan.

Het zou uiteindelijk de laatste grote pot van de avond worden, waarmee de nachtmerrie voor Polk korte tijd later eindelijk afgelopen was. De Amerikaan tweette het volgende over de ongelovelijke sessie:

Negreanu schreef het volgende na afloop:

Polk tegen Negreanu terugkijken

Jeff Platt, Brent Hanks en Karlencho zijn vandaag de commentators, terwijl Will Jaffe halverwege ook voorbij komt. De uitzendingen die wij constant plaatsen komen van het officiële GGPoker-kanaal, waardoor men uiteraard op de hand van de Canadees is. Bekijk deze prachtige uitzending hierboven terug.

In het exit-interview gaf Negreanu aan dat hij besloten had er vol voor te gaan en de variantie flink op te voeren. Hierdoor week hij meer af van de gevestigde paden, wat hem deze sessie uiteraard geen windeieren legde. Zo noemde zichzelf onder meer een "jackass" en een "random monkey button clicker".

Bekijk het hele interview met een uiteraard zeer goed gehumeurde Negreanu terug (vanaf 4 uur en 51 minuten).

Tussenstand Polk tegen Negreanu

Krijgen we dan toch een onwaarschijnlijke wederopstanding? Na de enorme sessie op vrijdag heeft Negreanu 40% van zijn achterstand goedgemaakt en staat hij nog $612.563 achter. 18.924 handen zijn er inmiddels gespeeld, waarmee we nu op driekwart van het totale aantal van 25.000 zitten. Maandag gaan de kemphanen weer verder.

SessieDatumGespeelde handenWinnaarWinstRecap
234/1500Daniel Negreanu$27.006Recap Sessie #23
246/1750Daniel Negreanu$98.580Recap Sessie #24
258/1750Daniel Negreanu$27.946Recap Sessie #25
2611/1750Daniel Negreanu$132.649Recap Sessie #26
2713/1600Doug Polk$119.610Recap Sessie #27
2815/1600Doug Polk$26.199Recap Sessie #28
2918/1608Doug Polk$73.728Recap Sessie #29
3020/1770Doug Polk$298.985Recap Sessie #30
3122/11.046Daniel Negreanu$390.032Recap Sessie #31
      
1-22-12.500Doug Polk$770.254Link naar alle recaps
      
Totaal-18.924Doug Polk$612.563 


Wil je alles over poker leren? Bekijk de poker spelregels voor info over Texas hold'em, Omaha, en alle andere pokerspellen.

DELEN
  • Is de Canadees na een ongekende sessie weer terug in de strijd?

Comments

  • ZoKanHetDusOok ZoKanHetDusOok

    Wakey wakey mods

  • gamergio gamergio
  • Coco_Jambo Coco_Jambo

    Karma, waar zijn nu zijn hilarische filmpjes. Dan moet je nu ook een kerel zijn en jezelf belachelijk maken. Grote lafaard is het, zou heerlijk zijn als hij alsnog ten onder gaat. Dood en geen gladiolen voor Poop Dog,

Lees 9 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

IN DEZE CATEGORIE

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Feud: Polk hakt Negreanu volledig in de pan, wint bijna drie ton! High Stakes Feud: Polk hakt Negreanu volledig in de pan, wint bijna drie ton!