High Stakes Feud: Polk stopt vrije val, pakt ruim ton terug (+$119,610)

Doug Polk

Na vijf verloren sessies op rij voor Doug Polk in de High Stakes Feud tegen Daniel Negreanu wist hij op de woensdagnacht eindelijk weer winst te boeken. Na een sessie van 600 handen sloot de Amerikaan af met een plus van $119.610, waardoor hhet verschil met Negreanu weer meer dan zes ton, oftewel vijftien buy-ins, bedraagt.

In totaal zijn er nu 15.850 van de 25.000 geplande hold'em-handen gespeeld, waarmee we op ongeveer 2/3e van de sessie aanbeland zijn. Sessie #27 was behoorlijk interessant te noemen, dus lees snel verder voor de beste handen van de sessie of kijk de live stream in zijn geheel terug.

Alles dat je moet weten over Doug Polk tegen Daniel Negreanu

Wat is deze High Stakes Feud? Wat staat er op het spel? Waar wordt er gespeeld? Al deze vragen en meer worden hier beantwoord.

Sterk begin Polk

Het was dit keer Polk die gelijk het initiatief naar zich toetrok. In het eerste uur van de sessie pakte de Amerikaan zo'n twee buy-ins van Negreanu zonder daarbij echt grote all-ins te winnen. Tekenend was een moment waarbij Polk de Canadees op twee tafels tegelijk all-in zette, waarbij de Canadees beide keren eieren voor zijn geld koos en foldde. Bekijk hier hoe Polk Negreanu in die fase flink onder druk zette.

Een kwartier later won Polk tevens de eerste grote all-in van de sessie toen Negreanu pocket vrouwen in de azen van Polk schoof. De beste hand bleef staan en zodoende werd de pot van $92.940 naar Polk geschoven.


Lees ook: Weer een klapper in de Blowout Series: "Gwolde" wint liefst $721.692!


Negreanu maakt comeback

Polk stond een dikke ton voor na deze sterke openingsfase maar Negreanu wist in het middenstuk terug te komen. In een gevierbette pot lag er al meer dan $20.000 in het midden toen de flop {j-Hearts}{4-Hearts}{7-Clubs} kwam. Na een check zette Negreanu $5.399 in en check-raisete Polk naar $12.527. Negreanu schoof vervolgens all-in met {q-Clubs}{q-Diamonds} en Polk maakte de call met {k-Hearts}{j-Clubs}. De {10-Diamonds} turn en {9-Hearts} river waren safe voor Negreanu, die daarmee een pot van $98.899 pakte.

"DNegs" pakte niet al teveel later nog een pot door met {j-Hearts}{8-Diamonds} all-in te schuiven op een {j-Clubs}{8-Hearts}{7-Spades}{5-Spades}{3-Spades} bord. Polk maakte na lang nadenken de call met {j-Diamonds}{9-Clubs} en moest zodoende wederom een grote pot ($88.541) aan Negreanu laten.

De Canadees wist vervolgens in een gevierbette pot een $51k pot met {a-Hearts}{k-Spades} tegen {a-Diamonds}{j-Clubs} te winnen op een {k-Diamonds}{8-Diamonds}{j-Spades}{8-Spades}{7-Hearts} bord, waar hij na twee checks op de turn een kleine bet van Polk op de river callde.

Spelen we binnenkort poker met een genderneutraal kaartspel?

Polk zet aan

Na deze sterke middenfase van Negreanu waren de stacks min of meer weer in evenwicht, maar richting het einde van de sessie wist Polk toch weer uit te lopen. Op een {j-Diamonds}{k-Clubs}{k-Spades}{10-Spades}{2-Clubs} bord haalde Polk de trukendoos van stal met een overbet van $33.254 in een pot van $22.169. Negreanu callde, maar kon de {a-Clubs}{q-Diamonds} van Polk niet verslaan en verloor daarmee de pot van $88.676.

Negreanu haalde na ruim 2,5 uur zelf ook een creatieve play van stal: na een vierbet van Polk naar $10.432 deed Negreanu een hele kleine vijfbet naar $16.864. Polk trapte het erin met {a-Hearts}{k-Hearts} en Negreanu had {k-Spades}{k-Diamonds} vast. De koningen hielden stand, waardoor Negreanu een pot van $97.772 won.

Het slotakkoord was echter voor Polk, die met een aantal medium-sized potten de sessie uiteindelijk met meer dan een ton winst afsloot. De Amerikaan tweette na afloop het volgende:

Polk tegen Negreanu terugkijken

Het commentaar bij de beelden wordt dit keer verzorgd door Jeff Platt en streamer Koray "KakiTee" Turker. Negreanu is er uiteraard weer bij na afloop om zijn mening over de avond te geven.

Tussenstand Polk tegen Negreanu

Met 15.850 van de 25.000 handen achter de rug heeft Polk na zijn winnende sessie weer een voorsprong van ruim $600k in handen. De twee spelen op vrijdagavond verder.

SessieDatumGespeelde handenWinnaarWinstRecap
234/1500Daniel Negreanu$27.006Recap Sessie #23
246/1750Daniel Negreanu$98.580Recap Sessie #24
258/1750Daniel Negreanu$27.946Recap Sessie #25
2611/1750Daniel Negreanu$132.649Recap Sessie #26
2713/1600Doug Polk$119.610Recap Sessie #27
      
1-22-12.500Doug Polk$770.254Link naar alle recaps
      
Totaal-15.250Doug Polk$603.684 


Bekijk deze vijf redenen waarom online poker beter dan live poker is.

DELEN
  • Het gat met Negreanu bedraagt weer zes ton.

Comments

Lees 4 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

IN DEZE CATEGORIE

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Feud: Negreanu wint er vijf op rij! High Stakes Feud: Negreanu wint er vijf op rij!