High Stakes Feud: Strijd gaat verder, kleine winst voor Negreanu

High Stakes Feud: Strijd gaat verder, kleine winst voor Negreanu

Het hoge woord is eruit: de High Stakes Feud tussen Doug Polk en Daniel Negreanu gaat verder. Niet geheel verrassend natuurlijk, gezien de hints die Negreanu al gaf, maar gelukkig kunnen we de komende maanden blijven genieten van deze titanenstrijd. Op Nieuwjaarsdag twitterde de Canadees het volgende:

Na 12.500 van de 25.000 handen had Polk een voorsprong van liefst $770.254 opgebouwd. Afgelopen nacht wist Negreanu weliswaar de eerste sessie na de break te winnen, maar met een winst van slechts $27.006 na 500 handen is er nog altijd veel werk aan de winkel voor "DNegs" om het tij te keren. Er wordt nog altijd $200/$400 no-limit hold'em gespeeld.

Ondanks de bescheiden winst voor de Canadees kwamen er enkele mooie handen voorbij, die je hieronder kunt lezen.

Alles dat je moet weten over Doug Polk tegen Daniel Negreanu

Wat is deze High Stakes Feud? Wat staat er op het spel? Waar wordt er gespeeld? Al deze vragen en meer worden hier beantwoord.

Uitstekend begin voor Negreanu

Negreanu vloog uit de startblokken en wist na tien minuten al de eerste buy-in van Polk af te snoepen. Op een {j-Spades}{6-Spades}{3-Hearts}{2-Diamonds}{5-Diamonds} bord lag er al $33.966 in het midden toen Negreanu all-in schoof voor $30.866. Polk snap-callde de all-in maar moest mucken toen Negreanu {5-Spades}{4-Spades} opendraaide.

Nog geen tien minuten later had Negreanu flink mazzel op een {4-Hearts}{7-Diamonds}{k-Hearts}{4-Clubs}{9-Clubs} bord. Nadat Polk de turn had gebet en Negreanu had gecalld werd de negen op de river gedraaid. Polk schoof all-in met {a-Spades}{k-Diamonds} maar Negreanu had met {9-Hearts}{9-Spades} de perfecte river te pakken om zo een pot van $85.746 te winnen.

Bekijk de beste handen van aflevering 3 van High Stakes Poker

Flinke bluf Negreanu de mist in

Negreanu had mede dankzij deze twee potten een flinke voorsprong genomen, maar daar bleef na een mislukte bluf weinig van over. In een gedriebette pot kwam de flop {q-Hearts}{5-Diamonds}{3-Clubs}. Negreanu zette $2.159 door in een pot van zo'n $8k en Polk callde. Negreanu vuurde vervolgens $8.252 op de {k-Spades} turn en kreeg wederom een call.

Op de {10-Clubs} river overschoof Negreanu all-in en moest Polk voor effectief $46.183 een beslissing maken, terwijl de pot $28.820 bedroeg. Polk maakte de call met {k-Clubs}{j-Clubs} en zat goed tegen de Canadees, die met {8-Diamonds}{7-Diamonds} pure air had. Daarmee ging de pot van $121.186, de grootste van de dag, naar Polk.

Een kleine twee uur in de sessie pakte Polk nog een buy-in van Negreanu door met {5-Spades}{4-Spades} een flush te backdooren tegen de {j-Diamonds}{j-Spades} van Negreanu op een {9-Clubs}{5-Clubs}{10-Spades}{2-Spades}{3-Spades} bord. Het geld ging erin op de turn en Polk hitte de river om de pot van $79.997 te winnen.

Azen tegen koningen

Na deze potten stond Negreanu op achterstand maar kreeg hij een setup mee door azen tegen koningen gedeeld te krijgen. Geen gekkigheid voor "DNegs" tijdens de rundown leverde een pot van $108.390 op en gaf hem weer de voorsprong.

Richting het einde van de sessie wist Polk nog een grote pot zonder showdown binnen te halen. Er lag al $23.060 in het midden op een {k-Diamonds}{3-Spades}{4-Diamonds}{7-Hearts}{7-Diamonds} bord en Negreanu zette $15.450 in. Polk ging even in de tank alvorens voor $72.733 all-in te schuiven en Negreanu gaf het op.

Hierna kwamen geen echt grote handen meer voorbij en werd de sessie uiteindelijk besloten na 500 handen met een kleine plus voor "KidPoker".


Lees ook: Microstakes poker strategie: hoe versla je de micro's online?


Polk tegen Negreanu terugkijken

Jeff Hanks en Brent Hanks zitten weer in de booth voor het commentaar bij de beelden, terwijl ook Karlencho af en toe aanschuift. Negreanu komt zelf uiteraard weer op het einde voorbij voor een exclusief interview.

Tussenstand Polk tegen Negreanu

Om het overzichtelijk te houden hebben we de 22 sessies van de eerste helft samengevoegd in een aparte link. Met 500 handen op de maandagavond zitten de twee nu op 13.000 van de 25.000 gespeelde handen met een plus van $743.248 voor Polk.

SessieDatumGespeelde handenWinnaarWinstRecap
234/1500Daniel Negreanu$27.006Recap Sessie #23
      
1-22-12.500Doug Polk$770.254Link naar alle recaps
      
Totaal-13.000Doug Polk$743.248 


Bekijk deze vijf redenen waarom online poker beter dan live poker is.

DELEN
 • Negreanu heeft besloten verder te spelen en de 25.000 handen af te maken. De Canadees staat nog altijd ruim zeven ton achter.

Comments

 • Hihihi Hihihi

  smerdis schreef

  Wie is poop dogg? En waar komt die naam vandaan?

  Ga je mond spoelen!

 • smerdis smerdis

  Wie is poop dogg? En waar komt die naam vandaan?

 • advenje advenje

  Big Grin

Lees 7 reactie(s) op dit artikel

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

IN DEZE CATEGORIE

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Feud: Challenge op de helft na korte sessie High Stakes Feud: Challenge op de helft na korte sessie