High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 6

High Stakes Poker

In de meest recente aflevering van High Stakes Poker op PokerGO kwam er voor het eerst een nieuwe line-up met nieuwe spelers voorbij. Zo zien we onder meer Damian LeForbes voorbij komen, een autohandelaar waarover verder weinig bekend is, pokerspeler Sean Perry en John Andress, onder andere instructeur bij de poker trainingssite Run It Once. Niet echt de meest in het oog springen namen, maar gelukkig zijn Rick Salomon, Jean-Robert Bellandeeen Tom Dwan weer van de partij.

In tegenstelling tot vorige keer zijn de blinds dit keer een tandje teruggeschroef naar $200/$400 no-limit hold'em. Ook is er een big blind ante van $400 en komt de straddle traditiegetrouw weer vaak langs. Salomon schoof dit keer aan met $500.000, terwijl alle andere spelers met een ton gingen zitten. De uitzending is wat minder spectaculair dan die van vorige week, maar er komen alsnog enkele mooie pokerhanden voorbij.

Wil je liever niet gespoilerd worden? Maak een account aan bij PokerGO om de actie in zijn geheel terug te zien. Via de kortingscode "HSP" krijg je $20 korting op een jaarabonnement.

Let op: PokerNews Nederland heeft geen (affiliate)overeenkomst met PokerGO


Aan het begin van de show was de line-up als volgt:

SpelerStack
Rick Salomon$500.000
Sean Perry$100.000
Damien Leforbes$100.000
Jean-Robert Bellande$100.000
John Andress$100.000
Michael Schwimer$100.000

Salomon tegen Bellande – "Ik heb het"

Jean-Robert Bellande
Jean-Robert Bellande

Dwan zat niet direct bij aanvang van de show, maar schoof al snel aan aan tafel. Vorige week was Dwan nog de grote winnaar van de show, waarin hij onder andere een pot van bijna een miljoen dollar wist te winnen. In de eerste grote hand aan tafel had Dwan de straddle erop gegooid en maakte Bellande het $3.000 in de cutoff met {k-Hearts}{k-Diamonds}. Salomon callde vanuit de small blind met {9-Clubs}{5-Clubs} en zag een {a-Clubs}{8-Hearts}{k-Clubs} flop verschijnen.

Salomon check-callde $2.000 op de flop en ving zijn flush op de {7-Clubs} turn. Bellande zette dit keer $9.000 na een check, Salomon check-raisete naar $29.000 en Bellande callde. Salomon bette vervolgens genoeg op de {2-Spades} river om Bellande een beslissing voor zijn hele stack van $64.800 te laten maken.

"Ik kan het je gewoon horen zeggen: 'ik heb het, ik heb het', zo zei Bellande, die aangaf dat hij aas-zeven kon verslaan. Uiteindelijk betaalde Bellande het af en bevestigde Salomon inderdaad dat hij het had. De pot van $201.200 ging daarmee naar de man die bekend werd via een bepaalde video.

Lees ook: Phil Ivey keert terug bij High Stakes Poker


Salomon pakt ook Dwan aan

Rick Salomon
Rick Salomon

Salomon, onder andere de ex-man van Pamela Anderson, ging verder waar hij gebleven was en gooide in deze hand een straddle naar $1.600 erop. Dwan maakte het $5.000 met {a-Spades}{k-Diamonds} in de hijack en Salomon kocht een flop met {k-Hearts}{10-Hearts}. De flop kwam {8-Clubs}{9-Hearts}{q-Hearts} en werd door beide spelers gecheckt.

Dwan hitte de {a-Clubs} op de turn en checkte. Salomon bette $20.000 en Dwan callde, waarna eerstgenoemde zijn flush op de {3-Hearts} river hitte. Salomon zette nu $54.000 in en Dwan gaf na enkele minuten in de tank op.

"Je hebt me gebluft", zei Dwan. Salomon liet daarop zijn kaarten zien om te showen dat hij het had.


Lees ook: Dit zijn de beste blufs uit High Stakes Poker


LeForbes gaat broke

Damien Leforbes
Damien Leforbes

Over Damian LeForbes is weinig bekend en hij vestigt ook niet echt zijn naam in deze uitzending. Helaas voor hem loopt hij tegen een harde cooler aan, alhoewel hij het zelf ook een beetje opzocht door met {3-Spades}{2-Spades} naar $3.000 vanuit under-the-gun te openen. Dwan callde op de button met {a-Hearts}{j-Spades} en Perry callde met {8-Spades}{7-Spades}.

De flop kwam {10-Spades}{a-Spades}{k-Spades} waarmee LeForbes en Perry allebei een flush flopten, terwijl Dwan een Royal Flush draw had. LeForbes bette $7.500 na checks van Perry en Dwan. Dwan callde en Perry check-raisete naar $42.000. LeForbes callde all-in en Dwan gaf het op. Uiteraard was LeForbes drawing dead (Dwan had immers de schoppen boer) en kon hij gaan reloaden.


Dwan foldt pocket koningen

Tom Dwan
Tom Dwan

De laatste hand van de avond speelt zich af tussen Michael Schwimer, die we nog van de allereerste aflevering kennen, en Dwan. Schwimer deed een zogeheten sleeper straddle van $3.000 in de cutoff. Deze straddle kickt in als de actie voor hem niet verandert wordt. Omdat de actieve spelers voor hem foldden, kickte de straddle in.

Vanuit de big blind maakte Dwan het $11.000 met {k-Diamonds}{k-Clubs} en Schwimer callde met de wat ambitieuze {4-Diamonds}{3-Clubs}. De flop kwam {j-Spades}{a-Clubs}{9-Spades} en Dwan check-callde $11.000 van Schwimer. Op de {5-Clubs} turn checkte Dwan wederom en knalde Schwimer zijn vier-hoog erin voor $64.200. Dwan foldde na enkele minuten nadenken en Schwimer gooide zijn hand open terwijl hij "Boom!" zei.

Aan het eind van de aflevering waren de stacks als volgt.

PlayerStack
Rick Salomon$766.600
Tom Dwan$273.200
Jean-Robert Bellande$230.700
Sean Perry$229.200
John Andress$165.600
Michael Schwimer$142.200
Damien Leforbes$62.100

Afbeeldingen aflevering 6 via PokerGOCheck deze zeven pokertips die jouw pokerspel naar een hoger niveau gaan brengen.

DELEN
  • Tom Dwan komt in een lastige spot met pocket koningen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 5 High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 5