High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 7

Jean-Robert Bellande found a dream river.

Deze week gaat High Stakes Poker verder met dezelfde line-up als die van afgelopen week. Verschil is dat de spelers afgesproken hebben om de straddle verplicht te maken, waardoor de game nu $200/$400/$800 no-limit hold'em met een $800 big blind ante is. Er komen wederom een aantal mooie pokerhanden voorbij, dus lees snel verder!

Wil je liever niet gespoilerd worden? Maak een account aan bij PokerGO om de actie in zijn geheel terug te zien. Via de kortingscode "HSP" krijg je $20 korting op een jaarabonnement.

Let op: PokerNews Nederland heeft geen (affiliate)overeenkomst met PokerGO


Schwimer wint via run-it-twice

Michael Schwimer

In de eerste hand van de aflevering maakt Damien Leforbes het $1.600 vanuit de hijack met {6-Clubs}{5-Clubs} en callt Jean-Robert Bellande in de cutoff met {7-Spades}{6-Spades}. Michael Schwimer pakte vervolgens {q-Spades}{q-Diamonds} op de button op en driebette naar $7.000.

Tom Dwan cold-callde vanuit de straddle met {a-Hearts}{4-Hearts} en ook Leforbes en Bellande kochtten een flop. Die kwam {2-Spades}{7-Hearts}{9-Spades} en alle spelers checkten naar Schwimer die $24.000 inzette. Dwan en Leforbes gaven op, maar Bellande check-raisete all-in.

“Oh man, ik heb een hele goede hand,” zei Schwimer voordat hij de $135K betaalde. Schwimer vroeg vervolgens aan Bellande of hij het 1 of 2 keer wilde runnen en Bellande liet de beslissing aan Schwimer. De voormalig Major League Baseball-pitches besloot het één keer te runnen en de kaarten gingen open.

“Oh wow, nu wil ik het twee keer runnen,” riep Schwimer toen hij de kaarten zag. Bellande zei dat het hem niet uitmaakte als dat alsnog zou gebeuren en de twee besloten alsnog de turn en river twee keer te draaien.

In de eerste runout kwam er een {10-Diamonds} op de turn en {4-Clubs} op de river, waarmee de vrouwen van Schwimer overeind bleven. Ook in de tweede rundown wist Schwimer de beste hand te maken. Bellande maakte weliswaar zijn flush toen de {a-Spades} op de turn kwam, maar dankzij de {k-Spades} op de river maakte. Schwimer pakte zodoende een pot van liefst $299.400 op.

"Ik had het gewoon 1x moeten runnen", mopperde Bellande. "Het was minder pijnlijk geweest, vooral nadat je zo liep te janken toen die schoppen aas kwam. Ik wist gewoon wat er ging komen."


Leforbes gaat weer broke

Damien Leforbes

Rick Salomon zat dit keer in de straddle van $800 met {a-Diamonds}{j-Spades} en Leforbes opende dit keer het bal met een raise naar $2.500 op de button met {q-Hearts}{10-Clubs}. Salomon driebette naar $11.000 en Leforbes callde in positie op de {7-Diamonds}{9-Clubs}{j-Diamonds} flop te zien verschijnen.

Salomon zette daarop $15.000 door met zijn top pair, top kicker en Leforbes, met een open-ended straight draw, schoof daarop voor $41.900 all-in. Salomon callde en won vervolgens de hand nadat de {j-Clubs} op de turn en {9-Hearts} op de river kwamen. Leforbes, die net als vorige week broke ging, kocht zich vervolgens voor slechts $50.000 weer in, waarop de stacks voor het eerst in de uitzending in beeld kwamen:

SpelerStack
Rick Salomon$867.500
Sean Perry$270.000
Michael Schwimer$247.600
Tom Dwan$222.800
John Andress$162.400
Jean-Robert Bellande$99.300
Damien Leforbes$50.000

Salomon blijft tegenstanders op het verkeerde been zetten

Michael Schwimer vs. Rick Salomon

Rick Salomon is tot op heden de grote ster van de show en ook in deze hand wist hij zijn tegenstanders weer te slim af te zijn. Het was dit keer Schwimer die het $3.000 op the button maakte met {7-Spades}{4-Spades}. Salomon callde vanuit de small blind met {10-Diamonds}{8-Hearts}. Dwan driebette vanuit de straddle met {q-Hearts}{j-Hearts} naar $17.000 en kreeg beide spelers mee.

De flop kwam vervolgens {k-Clubs}{7-Clubs}{9-Spades} en werd rondgecheckt. Op de {8-Diamonds} turn ving Salomon een pair om de beste hand te maken en checkte hij, net als de anderen. De {8-Clubs} river gaf Salomon trips en hij zette $30.000 in. Dwan foldde en Schwimer zuchtte.

"Ik heb geen hele goede hand maar ik denk dat het een bluf is. Alleen lees ik hem [Salomon] al de hele dag verkeerd, maar dit keer denk ik echt dat hij bluft. Ik vertrouw mijn onderbuikgevoel en ik call", zei Schwimer.

"Je bent niet de eerste die Rick verkeert leest", lachtte Dwan terwijl de pot van $111.400 naar Salomon geschoven werd.

Lees ook: Phil Ivey keert terug bij High Stakes Poker


Bellande hit de perfecte river

Rick Salomon

Bellande maakte het $2.000 op de button met {9-Spades}{7-Diamonds}, Schwimer callde vanuit de small blind met {5-Diamonds}{3-Diamonds} en Salomon vanuit de big blind met {8-Spades}{5-Clubs}. De flop kwam daarop {9-Diamonds}{7-Clubs}{6-Spades}, waarmee Bellande top two pair maakte maar Salomon direct een straat had.

Schwimer en Salomon checkten naar Bellande die $5.000 inzette. Schwimer foldde en Salomon check-raisete naar $17.000. Bellande callde om de {4-Clubs} op de turn te zien verschijnen.

Salomon zette $25.000 door en Bellande callde wederom. Het geluk was aan zijn zijde toen de {9-Clubs} op de river viel om hem een full house te geven. Salomon checkte en Bellande zette vervolgens liefst $135.000 in. Salomon betaalde uiteindelijk de bet af en zo zat het Bellande eindelijk eens mee in dit seizoen met een pot van liefst $360.800.


Lees ook: Dit zijn de beste blufs uit High Stakes Poker


Andress verdubbelt

John Andress

Tot slot zagen we John Andress voor het eerst echt in actie, die in de laatste hand van de uitzending wist te verdubbelen. Schwimer maakte het $4.000 in de hijack met {10-Spades}{9-Clubs} en Andress driebette naar $12.000 op de button met {j-Diamonds}{j-Clubs}. Schwimer callde om de {10-Hearts}{2-Spades}{7-Diamonds} flop te zien vallen.

Schwimer checkte, Andress zette $15.000 in en Schwimer check-minraisete naar $30.000. Andress callde en hitte vervolgens een set boeren op de {j-Hearts} turn. Na een check van Schwimer zette Andress $35.000 en callde zijn tegenstander.

De {10-Diamonds} op de river was een bijzonder slechte kaart voor Schwimer, die zelf besloot om all-in te schuiven. Andress was er uiteraard als de kippen bij om zijn stack van $58.000 in het midden te pompen. "Geen boeren, geen boeren", jammerde Schwimer toen hij de kaarten van Andress zag, die daarop naar $272.200 steeg.

Kijk hier hoe Tom Dwan een pot van bijna een miljoen dollar wint!

Afbeeldingen aflevering 7 via PokerGOCheck deze zeven pokertips die jouw pokerspel naar een hoger niveau gaan brengen.

DELEN
  • Zit het Jean-Robert Bellande eindelijk een keertje mee in High Stakes Poker?

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 6 High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 6