High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 3

High Stakes Poker aflevering 3

In de derde aflevering van het achtste seizoen van High Stakes Poker was er weer flink wat actie en zagen we dezelfde line-up als vorige week voorbijkomen. Vorige week waren het Bryn Kenney en Rick Salomon die een van de grootste potten in de geschiedenis van High Stakes Poker met elkaar speelden. Zo'n grote pot kwam deze week niet voorbij, maar toch waren er enkele mooie handen te zien.

Wil je niet gespoilerd worden? Maak dan gelijk een account aan op PokerGO en bekijk de actie helemaal. Via de kortingscode "HSP" krijg je $20 korting als je een abonnement voor een heel jaar neemt. Scroll anders door om de beste handen van aflevering 3 te zien.


Dwan maakt de actie

Aan het begin van de uitzending zien we dat de spelers met onderstaande stacks verder gaan. Het is nog altijd een $400/$800no-limit hold'em cash game, maar de straddle van $1.600 zat er het grootste deel van de tijd op.

SeatSpelerCash
1Lynne Ji$214.600
2Jean-Robert Bellande$178.600
3Bryn Kenney$470.600
4Rick Salomon$940.800
5Brandon Steven$404.700
6Tom Dwan$353.000
7Nick Petrangelo$232.800

Na zo'n acht minuten is het Tom Dwan die als vanouds de actie maakt. Met de straddle naar $1.600 erop maakt Dwan het $5.000 met {k-Hearts}{4-Hearts}. Bellande was erbij met {a-Diamonds}{2-Diamonds} op de button, Salomon met {10-Diamonds}{10-Hearts} in de big blind en ook Brandon Steven kocht een flop met {q-Clubs}{5-Clubs} in de straddle. Bellande had iedereen crushed op de {a-Hearts}{a-Clubs}{k-Spades} flop, waar Dwan $5.000 inzette en "JRB" en Salomon callden.

Op de {k-Clubs} turn checkten Salomon en Dwan naar Bellande, die $20.000 met zijn full house bette. Dwan callde met de lagere full house en callde wederom $20.000 op de {j-Clubs} river. "Always valuebet the math guys", lachtte Bellande na de hand.

Lees ook: Phil Ivey keert terug bij High Stakes Poker


Grote preflop clash

Dwan is de katalysator voor een grote preflop all-in
Dwan is de katalysator voor een grote preflop all-in

Kort daarop kwam een grote preflop all-in clash toen Kenney {a-Spades}{k-Diamonds} gedeeld kreeg terwijl Nick Petrangelo {k-Hearts}{k-Clubs} had. Het was Petrangelo die opende naar $3.500 en Kenney die driebette naar $15.000 op de button. Salomon cold-callde met {a-Diamonds}{4-Diamonds} in de small blind en Steven vond eveneens een sterke hand — {j-Spades}{j-Diamonds} — in de big blind om ook te callen.

Dit was het sein voor Dwan om compleet op het verkeerde moment een play met {9-Spades}{8-Spades} te maken. Dwan vierbette naar $71.000 en Petrangelo knalde vervolgens voor $209.000 all-in met zijn koningen. Kenney was er na een tijdje nadenken ook bij met zijn aas-koning en de andere spelers, inclusief Dwan, maakten zich uit de voeten.

Het bord werd twee keer gerund en eindigde in een split pot: op het eerste bord {9-Diamonds}{6-Hearts}{q-Spades}{j-Clubs}{4-Clubs} bleven de koningen overeind, maar Kenney hitte zijn aas op het tweede bord {j-Hearts}{9-Clubs}{3-Hearts}{a-Clubs}{5-Clubs} om de pot van $519.800 te delen. Steven, die zijn boeren aan Salomon liet zien toen hij foldde, was er uiteraard doodziek van dat er op beide borden een boer viel.

Bellande gaf Kenney na afloop nog een verbaal standje. "I've always seen you as an excellent player, but that all-in right there has got to be the worst play you've ever made" wond hij er geen doekjes om. Kenney verdedigde zich en Bellande besloot met "you're probably right, but in my opinion it's horrendous."

Leer de ABC's van Cash Game Strategie: het belang van positie


Ji bluft het weg

Lynne Ji
Lynne Ji

In de vorige aflevering zagen we Lynne Ji een succesvolle bluf met vrouw-hoog tegen Steven uithalen. Ze kon het toen echter niet laten die bluf in het gezicht van haar tegenstander te wrijven, wellicht een kostbare misrekening met slopers als Petrangelo aan tafel. In een hand tegen de Amerikaanse prof werd een bluf van Ji dit keer namelijk doorzien en blufte ze een fors deel van haar stack weg.

Het was Ji die preflop vierbette vanuit de small blind met {k-Hearts}{9-Hearts} en Petrangelo was er op de button bij met {a-Clubs}{10-Diamonds}. Er lag al $64.600 in de pot toen de flop {a-Diamonds}{q-Clubs}{4-Diamonds} kwam. Ji zette $22.000 in en Petrangelo was erbij met top pair.

Beide spelers checkten vervolgens de {q-Hearts} op de turn waarop de {3-Clubs} river verscheen. Ji bette liefst $80.000, waarop Petrangelo na enig nadenken vroeg "you've got five-six suited over there?" Ji bleef stoicijns voor haar uitstaren waarna Petrangelo de correcte call maakte en de grote pot van $268.600 in de wacht sleepte.

Even later verloor Ji haar laatste $72.200 preflop all-in met {a-Hearts}{k-Diamonds} tegen de {a-Diamonds}{a-Clubs} van Dwan. Ook na twee keer het bord runnen kwam er geen hulp en besloot Ji te reloaden voor $200.000.

De beste blufs uit High Stakes Poker vind je hier


Twee keer flush over flush

Kenney tegen Dwan
Kenney tegen Dwan

Richting het einde van de aflevering komt er nog twee keer een flush-over-flush situatie voorbij. Op een {5-Hearts}{j-Hearts}{2-Spades} flop had Steven {a-Hearts}{3-Hearts} en Kenney {9-Hearts}{8-Hearts} vast. Dwan zette $4.000 in met {a-Spades}{10-Spades} en Kenney callde. Steven check-raisede naar $17.000 en Kenney callde als enige.

Op de {q-Hearts} turn maakte beide spelers hun flush en zette Steven $27.000 door, die Kenney callde. De {q-Clubs} op de river pairde het bord en Steven check-callde een bet van $39.000 van Kenney om de pot te winnen.

Waar Kenney in deze hand de mindere flush had, daar zat hij op het einde met {k-Clubs}{j-Clubs} tegen de {q-Clubs}{9-Clubs} van Dwan wel aan de goede kant van de flush-over-flush. Op een {2-Clubs}{9-Diamonds}{7-Clubs} flop check-callde Kenney $7.000 van Dwan, om vervolgens op een {8-Clubs} turn voor $22.000 te leaden. Dwan callde.

De river {2-Spades} pairde wederom het bord en Kenney check-callde $53.000 van Dwan om de aflevering positief te eindigen. Petrangelo was met een plus van zo'n $180.000 de grootste winnaar van de avond. De volgende uitzending is volgende week woensdagnacht weer bij PokerGO te zien.

Afbeeldingen aflevering 3 via PokerGOCheck deze zeven pokertips die jouw pokerspel naar een hoger niveau gaan brengen.

DELEN
  • Er viel weer genoeg moois te beleven in aflevering 3 van High Stakes Poker. Check snel de grootste handen!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 2 High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 2