High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 8

Tom Dwan

In de nieuwste aflevering van High Stakes Poker op PokerGO schoven dezelfde spelers weer aan als in de afgelopen twee afleveringen. Met de vaste straddle erop zijn de stakes $200/$400/$800 no-limit hold'em met een $800 ante vanuit de straddle (die als derde blind geldt). Ook deze week zijn er weer enkele redelijk bizarre pokerhanden die je niet wilt missen.

Wil je liever niet gespoilerd worden? Maak een account aan bij PokerGO om de actie in zijn geheel terug te zien. Via de kortingscode "HSP" krijg je $20 korting op een jaarabonnement.

Let op: PokerNews Nederland heeft geen (affiliate)overeenkomst met PokerGO

Zes spelers begonnen aan deze aflevering; Tom Dwan was even sitting out. Ze gingen met de volgende stacks van start:

SpelerStack
Rick Salomon$606.000
Jean-Robert Bellande$489.100
John Andress$298.000
Sean Perry$27.600
Damien Leforbes$157.800
Michael Schwimer$75.700

Leforbes tegen Schwimer – Geen excuses voor goed runnen

Damien Leforbes

In de eerste hand van de nieuwe aflevering zien we Damien Leforbes vanuit middenpositie openen naar $2.500 met {7-Diamonds}{7-Clubs}. Michael Schwimer, niet vies van actie, driebette daarop naar $9.000 in de cutoff met de optionele {k-Spades}{8-Clubs}. Nadat de rest had gefold callde Leforbes en kwam de {8-Spades}{8-Diamonds}{5-Spades} flop, waarmee Schwimer trips flopte.

Leforbes check-callde vervolgens bets van $6.000 op de flop en $15.000 op de {4-Clubs} turn. De {7-Hearts} op de river was echter perfect voor de man die al twee keer eerder in deze show afgestackt was. Hij checkte andermaal, Schwimer zette $24.000 in en Leforbes check-raisete daarop all-in.

Schwimer had nog $21.000 achter en oogte gefrustreerd. "Ben je 'lucky as shit'?" vroeg hij zich af voordat hij callde en Leforbes showde hem inderdaad het slechte nieuws.

"Ik ga niet m'n excuses aanbieden voor goed runnen", zei Leforbes terwijl hij de pot van $153.400 binnenhaalde.

Lees ook: Phil Ivey keert terug bij High Stakes Poker


Dwan tegen Schwimer – "Ik sta er best goed voor"

Tom Dwan

Schwimer, broke na de vorige hand, kocht zich weer in voor een ton en opende naar $3.000 met wederom een ambitieuze hand in {5-Hearts}{4-Clubs}. Dwan, die weer terug was, reraisete vanuit de small blind naar $13.000 met {a-Diamonds}{k-Hearts}. Schwimer callde en flopte two pair toen de flop {4-Spades}{5-Clubs}{2-Hearts} kwam. Dwan zette daarop $14.000 in en Schwimer callde.

De {a-Hearts} kwam op de turn, waarmee Dwan top pair bij zijn wheeldraw oppikte. Beide spelers checkten daarop. De river was de {j-Spades} en Dwan zette $25.000 in. Schwimer deed daarop een Oscar-waardige diepe zucht, leunde eens flink achterover en schoof vervolgens all-in voor $73.000. Dwan ging daarop in de tank.

"Geen snap-call, ik sta er best goed voor", zei Schwimer. Dwan liet zich door het hele theater verrassend genoeg toch nog in de luren leggen en betaalde het af na lang nadenken af. Schwimer pakte zo de pot van $200.800 op.


Sean Perry tegen Jean-Robert Bellande – 'JRB' flink in de problemen

Sean Perry

Sean Perry hebben we de afgelopen afleveringen nog weinig in actie gezien, maar hij vestigde in één klap zijn naam in een grote pot tegen Jean-Robert Bellande. Dwan opende naar $2.500 met {a-Diamonds}{6-Diamonds} en Perry vond vervolgens {a-Spades}{a-Hearts}. Hij driebette naar $8.000 en Bellande maakte het vervolgens $30.000 in de small blind met {10-Diamonds}{8-Diamonds}.

Dwan foldde daarop en Perry, zoon van de pokerprof Ralph Perry die we nog kennen van dit legendarische clipje met Tony G. vijfbette naar liefst $70.000. Dat Bellande niet graag foldt weten we inmiddels, en ook nu besloot hij een flop te zien nadat hij gecheckt had hoeveel Perry nog achter had.

De flop kwam {10-Spades}{5-Diamonds}{7-Hearts} waarmee Bellande top pair hitte. Hij checkte naar Perry, die $40.000 inzette. Bellande check-callde de inzet en check-callde ook $70.000 op de {9-Clubs} turn waarmee hij een straatkans erbij kreeg.

De {7-Diamonds} op de river was echter niet een van de vele outs en hij checkte andermaal. Perry schoof daarop all-in voor $136.000 en Bellande vroeg om een count. Hij bleek Perry covered te hebben, maar slechts met $18.000. 'JRB' maakte uiteindelijk de call en kreeg de azen te zien, waarmee de pot van $637.700 aan hem voorbij ging.

Kijk hier hoe Tom Dwan een pot van bijna een miljoen dollar wint!


Bryn Kenney tegen Sean Perry – Duidelijk niet "Nine high like a boss"

Bryn Kenney takes a seat in High Stakes Poker.

Rick Salomon besloot de game te verlaten en in zijn plaats kwam Bryn Kenney weer zitten, die zich met een enorme stapel geld inkocht om de tafel te coveren. De stacks waren op dat moment als volgt:

SpelerStack
Bryn Kenney$836.900
Sean Perry$635.300
Tom Dwan$429.800
Michael Schwimer$367.000
John Andress$223.800
Damien Leforbes$209.900
Jean-Robert Bellande$151.000

Kenney opende naar $4.000 in de cutoff met {9-Diamonds}{5-Diamonds} en Perry callde vanuit de big blind met {8-Clubs}{7-Clubs}. De {2-Clubs}{8-Spades}{8-Hearts} flop gaf Perry trips en hij check-callde $10.000 van Kenney.

Op de {7-Spades} turn maakte Perry zelfs een full house en checkte hij naar Kenney toe, die rustig door bleef bluffen met $23.000. Perry sloeg de val nog niet dicht en callde andermaal.

De river was de {q-Spades} en Perry checkte voor de derde keer. Kenney blies er $64.000 in, maar moest uiteraard opgeven toen Perry naar $219.000 check-raisete.


Lees ook: Dit zijn de beste blufs uit High Stakes Poker


Michael Schwimer tegen Bryn Kenney – Daar gaat Schwimer

Michael Schwimer

In de voorlaatste hand van de aflevering zien we John Andress een extra straddle naar $1.600 erop gooien en callden Dwan en Bellande. Schwimer maakte het om voor ons nogal onduidelijke redenen $4.000 in de small blind met {k-Clubs}{5-Clubs} en zowel Dwan met {8-Spades}{7-Spades} als Bellande met {k-Hearts}{5-Hearts} bleven hangen, de eerste vanuit under the gun en laatstgenoemde op de button. Ook Kenney was erbij met {4-Hearts}{4-Clubs} in de big blind, net als Andress met {a-Diamonds}{2-Diamonds}

Zo zagen vijf spelers een {2-Spades}{4-Diamonds}{k-Spades} flop, waarbij Schwimer top pair en Kenney middle set flopten. Schwimer knalde $15.000 door met top pair en Kenney maakte het $52.000 met zijn set. De andere drie spelers in de hand gaven snel op, waardoor de actie terug bij Schwimer kwam. Die callde en zag vervolgens de {a-Hearts} op de turn verschijnen.

Schwimer checkte en Kenney vuurde dit keer $71.000, die wederom door Schwimer gecalld werd. De {5-Diamonds} op de river was een slechte kaart voor Schwimer, die weliswaar naar two pair verbeterde maar nog altijd de slechtste hand had. Hij checkte en Kenney bette $165.000, genoeg om Schwimer all-in te zetten.

Schwimer snap-callde daarop all-in en slingerde vervolgens een aantal krachttermen eruit toen hij het slechte nieuws te zien kreeg. De Amerikaanse nummer #1 op de all-time money list van The Hendon Mob harkte daarmee de pot van liefst $597.200 binnen.

"Ok mannen, dat was lachen", zei Schwimer voordat hij de tafel verliet.

Afbeeldingen aflevering 8 via PokerGOCheck deze zeven pokertips die jouw pokerspel naar een hoger niveau gaan brengen.

DELEN
  • Eén van de spelers weet een pot van meer dan zes ton te winnen.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen