High Stakes Poker seizoen 8: Ivey en Hellmuth keren terug (aflevering 9)

High Stakes Poker aflevering 9

In de nieuwste aflevering van High Stakes Poker op PokerGO is het dan eindelijk zover: Phil Ivey en Phil Hellmuth schuiven aan! Ook Brandon Adams en voormalig staflid van Facebook, Chamath Palihapitiya, zijn erbij. Er wordt $400/$800 no-limit hold'em gespeeld en direct in de eerste uitzending met deze line-up kwamen er al enkele mooie pokerhanden voorbij.

Lees snel verder voor een overzicht van de beste vijf handen van deze uitzending. Wil je liever niet gespoilerd worden? Maak een account aan bij PokerGO om de actie in zijn geheel terug te zien. Via de kortingscode "HSP" krijg je $20 korting op een jaarabonnement.

Let op: PokerNews Nederland heeft geen (affiliate)overeenkomst met PokerGO

Aan het begin van de uitzending zaten de spelers met de volgende stacks aan tafel:

SpelerStack
Tom Dwan$300.500
Lazaro Hernandez$243.800
James Bord$208.500
Chamath Palihapitiya$203.600
Brandon Adams$202.500
Jake Daniels$200.000
Phil Ivey$199.600
Phil Hellmuth$197.600

Daniels tegen Ivey – De nuts floppen

High Stakes Poker
Phil Ivey op High Stakes Poker

Jake Daniels opende naar $2.200 vanuit under the gun met {a-Clubs}{5-Clubs} en naast hem callde Ivey slechts met {q-Diamonds}{q-Clubs}. Tom Dwan was erbij op de button, beide blinds gingen uit de weg, en de flop kwam {7-Clubs}{3-Clubs}{k-Clubs} om Daniel de nuts te geven. Hij zette $1.300 door, Ivey callde en Dwan gaf op.

De turn was de {k-Diamonds} en Daniels vuurde $7.300 door, die wederom door Ivey gecalld werd. De {8-Diamonds} op de river completeerde het bord en Daniels overbette de pot door $30.000 in te zetten. Ivey dacht lang na alvorens de juiste beslissing te maken en foldde om de pot van $55.800 aan Daniels te laten.

Ivey keek Daniels aan, die daarop een glimlach niet achterwege kon laten en hem de beste hand liet zien.

"Oef", zei Ivey.

De show liet vervolgens een kort interview met Ivey zien. "Ik ben blij om terug te zijn. Het is een goed gevoel, maar het is slechts het begin. Ik kijk ernaar uit om meer poker op TV en pokertoernooien in het algemeen te spelen zodra ze terug komen."

Lees ook: Phil Ivey keert terug bij High Stakes Poker


Ivey tegen Dwan – De klassieke strijd

High Stakes Poker Tom Dwan
Tom Dwan on High Stakes Poker

Ivey tegen Dwan is een van de dé cash game klassiekers, ook in de High Stakes Poker-geschiedenis, en hopelijk schrijven de twee weer geschiedenis in de aankomende weken. De eerste schermutselingen tussen beiden vonden plaats in een hand waar Ivey het $2.500 met {k-Spades}{5-Spades} in de cutoff maakte en Dwan erbij was met {a-Diamonds}{5-Diamonds} in de small blind. De flop kwam {5-Hearts}{9-Spades}{7-Diamonds} waarop beide spelers bottom pair maakten.

Na twee checks kwam de laatste vijf in het deck, de {5-Clubs}, op de turn. Dwan checkte, Ivey zette $2.500 in en Dwan check-raisete naar $10.500. Ivey callde en Hellmuth reageerde met: "De klassieke strijd".

Op de {3-Spades} river knalde Dwan er $21.000 in en callde Ivey met zijn trips. De pot van $69.600 ging echter naar Dwan dankzij de aas kicker.

Kijk hier hoe Tom Dwan een pot van bijna een miljoen dollar wint!


Ivey tegen Adams – Ivey flopt een set

Brandon Adams
Brandon Adams on High Stakes Poker

Ook dit keer zat Ivey weer in de hand en maakte hij het $2.000 in de hijack met {q-Spades}{q-Diamonds}- Palihapitiya callde naast hem met {j-Hearts}{8-Hearts}, Dwan was erbij met {10-Diamonds}{8-Diamonds} op de button en Adams vanuit de small blind met {a-Clubs}{7-Clubs}. Hellmuth foldde in de big blind en de {3-Clubs}{q-Clubs}{a-Spades} flop werd gedraaid.

Adams checkte zijn top pair met de nut flush draw en Ivey bette $7.000 door met middle set. Palihapitiya en Dwan foldden daarop, terwijl Adams callde. Op de {k-Diamonds} turn check-callde Adams vervolgens een bet van $22.000 van de grootmeester.

De {5-Hearts} op de river was niet de kaart die Adams zocht en hij checkte andermaal. Ivey vuurde een derde kogel ter waarde van $50.000 en dat was Adams te gortig.

Kort daarop was er weer een update van de stacks aan tafel:

SpelerStack
Tom Dwan$344.000
Phil Ivey$273.200
Jake Daniels$268.000
James Bord$219.900
Brandon Adams$218.500
Lazaro Hernandez$192.600
Phil Hellmuth$188.400
Chamath Palihapitiya$142.900

Hellmuth tegen Dwan – De "Poker Brat" vindt value op de river

High Stakes Poker
High Stakes Poker

Hellmuth vond {k-Diamonds}{k-Hearts} under the gun en maakte het slechts $1.600 (een minraise), waarmee hij vijf callers kreeg waaronder Dwan met {k-Clubs}{j-Spades} in de small blind. De flop was {6-Clubs}{2-Hearts}{j-Clubs} en Dwan besloot te leaden voor $5.500 met zijn top pair. Adams foldde, waarop Hellmuth raisete naar $17.000.

De andere spelers foldden daarop naar Dwan die de raise callde. De {8-Hearts} op de turn leverde twee checks op en de {7-Diamonds} op de river maakte vervolgens het bord af. Dwan checkte andermaal naar Hellmuth, die inmiddels wel wist dat zijn koningen de beste hand waren en $18.000 inzette. Dwan was niet al te enthousiast, maar betaalde de "Poker Brat" en vijftienvoudig WSOP bracelet winnaar toch af.


Lees ook: Dit zijn de beste blufs uit High Stakes Poker


Hernandez tegen Daniels – Easy money voor Hernandez

Lazaro Hernandez
Lazaro Hernandez on High Stakes Poker

De laatste hand van de aflevering zou tevens de grootste pot van de avond opleveren. Lazaro Hernandez, die we tot nu toe niet in actie gezien hebben, raisete naar $2.400 op de button met {8-Hearts}{8-Diamonds}. Daniels driebette naar $8.000 in de small blind met {k-Spades}{q-Hearts} en Hernandez callde. Dat was een goede beslissing, want de {3-Diamonds}{3-Spades}{8-Clubs} flop kon bijna niet beter vallen.

Hernandez callde een bet van $5.600 van Daniels op de flop. De {q-Clubs} turn was slecht nieuws voor Daniels, die daarmee top pair maakte maar nog altijd vrijwel drawing dead was. Hij bleef doorvuren en zette nu $13.700 in, terwijl Hernandez wederom enkel callde.

De {a-Spades} op de river leverde een derde kogel van $30.000 van Daniels op. Hernandez dacht even na en besloot een vuige minraise naar $60.000 te plaatsen. Daniels callde vrij snel maar kreeg het slechte nieuws te zien toen Hernandez zijn full house opendraaide. De pot van in totaal $176.200 ging daarmee naar Hernandez.

Afbeeldingen aflevering 9 via PokerGOCheck deze zeven pokertips die jouw pokerspel naar een hoger niveau gaan brengen.

DELEN
  • De grote namen schuiven aan in High Stakes Poker!

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?
Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 8 High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 8