High Stakes Poker seizoen 8: Dwan sloopt de boel (aflevering 13)

High Stakes Poker

Deze week zien we in High Stakes Poker op PokerGO onder meer Tom Dwan, Phil Hellmuth en Bryn Kenney in actie. Ook nu werd er weer $200/$400 no-limit hold'em gespeeld.

In de eerste hand van de aflevering, een kleintje, werd voornamelijk nagepraat over de enorme laydown van Doug Polk in de uitzending van vorige week. Polk foldde de second nuts tegen Hellmuth en had het gelijk aan zijn zijde, aangezien Hellmuth de nuts vasthield.

Wil je liever niet gespoilerd worden? Maak een account aan bij PokerGO om de actie in zijn geheel terug te zien.

Aan het begin van de uitzending waren de stacks als volgt:

SpelerStack
Bryn Kenney$215.500
Brandon Steven$214.300
Doug Polk$193.200
John Andress$187.700
Jake Daniels$149.300
James Bord$127.000
Phil Hellmuth$110.100

Phil Hellmuth tegen Jake Daniels – Bijna een flush gefold

Phil Hellmuth
Phil Hellmuth

James Bord maakte het $1.100 in vroege positie met {7-Clubs}{6-Hearts} en Jake Daniels callde met {k-Spades}{j-Hearts}. Ook Hellmuth was erbij in de big blind met {7-Spades}{4-Spades} en de flop kwam {8-Spades}{9-Spades}{7-Diamonds}.

Hellmuth checkte zijn pair met flush draw en Bord zette $2.000 met zijn pair en straight draw in. Daniels callde en Hellmuth check-raisede vervolgens naar $5.000. Bord foldde daarop, terwijl Daniels wederom callde.

De {q-Spades} kwam op de turn en Hellmuth checkte zijn flush. Daniels zette $7.100 in met een koning-hoge flush draw en Hellmuth, zoals we dat van hem gewend zijn, kwam met een razendsnelle call op de proppen. De river was de {2-Hearts} en Hellmuth zette snel $14.000 in. Daniels, met een gemiste draw, maakte het daarop $57.000 als bluf.

Hellmuth stond daarmee voor een beslissing voor de helft van zijn resterende stack en ging minutenlang in de tank.

"Ik blijf maar denken dat als ik dit fold, hij me een bluf gaat laten zien en ik ga stoppen", zei Hellmuth voordat Daniels de klok op hem riep. Tot verbazing van velen bleek de klok liefst twee minuten te zijn.

"Ik denk niet dat je de klok roept als je aan het bluffen bent", zei Hellmuth. Toch callde hij uiteindelijk om de pot van $144.100 te winnen.


Tom Dwan tegen James Bord – Twee keer runnen

Tom Dwan
Tom Dwan

Nadat Polk was vertrokken schoven zowel Tom Dwan als Rick Salomon aan in de game met respectievelijk $500k en $1 miljoen. Ook zorgden ze ervoor dat de stakes naar $400/$800 verhoogd werden.

Salomon knalde de straddle van $1.600 erop en Bord maakte het $3.200 op de button met {k-Spades}{10-Diamonds}. Dwan callde vanuit de big blind met {a-Hearts}{4-Hearts} en Salomon legde bij met {4-Diamonds}{3-Hearts} om de flop van {3-Clubs}{2-Hearts}{10-Hearts} te zien.

Na twee checks kwam de actie bij Bord en hij zette $10.000 in met top pair. Dwan, met straight en flush draws, check-raisede naar $35.000. Salomon foldde en Bord ging direct all-in voor $70.000. Dwan was er rap bij en er werd besloten om het twee keer te runnen.

"De oude Tom Dwan zou beide keren winnen", mompelde Hellmuth.

In de eerste run kwam er {7-Spades} {a-Clubs} voor Dwan om een beter pair te maken. Tijdens de tweede runout kwam er {q-Spades} en {7-Diamonds} waardoor Bord won en werd de pot gechopt.


Brandon Steven tegen Tom Dwan – Onmogelijk om te bluffen

Brandon Steven
Brandon Steven

Brandon Steven maakte het $2.400 vanuit middenpositie met {k-Spades}{4-Spades} en Dwan callde in de cutoff met {9-Diamonds}{5-Diamonds}. Bryn Kenney callde vanuit de big blind met {10-Hearts}{7-Spades} om gezamenlijk de {a-Diamonds}{5-Clubs}{4-Diamonds} flop te zien verschijnen.

Kenney checkte en Steven zette $5.000 door. Dwan maakte het $18,000 met zijn pair en flush draw, Kenney foldde en Steven callde. De {9-Clubs} verscheen op de turn en Steven checkte. Dwan knalde er $33.000 tegenaan met zijn two pair en Steven check-raisete op zijn beurt naar $87.000.

Dwan ging even in de tank alvorens hij all-in schoof voor $227.000. "Jullie zijn echt onmogelijk te bluffen", verzuchtte Steven voordat hij foldde. "Het is ongekend".

"Ik wist echt niet wat ik moest doen", pareerde Dwan terwijl hij de pot van $164.400 in ontvangst nam.

"Als je gecalld had had je alles op de river gekregen", claimde Steven. "Ik had een vier, dus ik had kansen."

Wat zijn de beste blufs aller tijden in High Stakes Poker?


Brandon Steven tegen Tom Dwan tegen Jake Daniels

Three-way action
Steven, Dwan en Daniels in actie

Dwan straddelde naar $1.600 en Salomon restraddelde naar $3.200 om alvast een lekkere pot te creëren. Steven maakte het vervolgens $10.000 met {j-Clubs}{10-Clubs} op de button en Daniels callde slechts vanuit de big blind met {a-Clubs}{k-Diamonds}. Dwan was erbij met {9-Hearts}{7-Clubs} en Salomon callde met {9-Spades}{8-Spades} om vier man naar de flop te brengen.

Met $41.200 al in het midden kwam de flop {7-Hearts}{k-Clubs}{2-Hearts} en checkte iedereen naar Steven, die doorging voor $17.000. Daniels callde met de beste hand, Dwan callde met middle pair en Salomon gaf op.

The {9-Clubs} op de turn was interessant aangezien het Dwan de beste hand gaf met two pair. Echter, nadat Daniels checkte checkte hij ook. Steven had nu een double gutter samen met een flush draw en koos er uiteindelijk voor om een gratis kaart te nemen.

De river was de {j-Spades} en Daniels checkte. Dwan bette $43.000 en Steven foldde. Daniels callde met top pair maar moest de pot van $178.200 aan Dwan laten.


Tom Dwan tegen Rick Salomon – Flushes op de river

Rick Salomon
Rick Salomon

Salomon straddlede naar $1.600 met {9-Clubs}{4-Clubs} en Bord raisete naar $3.200 op the button met {a-Spades}{j-Hearts}. Daniels driebette naar $10.000 met {j-Clubs}{10-Diamonds} in de small blind en Dwan called vanuit de big blind met {q-Clubs}{10-Clubs}. Ook Salomon kocht een flop terwijl Bord eieren voor zijn geld koos.

De flop kwam {7-Clubs}{2-Clubs}{5-Spades} en Daniels bette $12.500 die Dwan met zijn flush draw callde. Salomon, met een slechtere flush draw, was er eveneens nog een straat bij. De {j-Spades} op de turn gaf Daniels de beste hand en hij vuurde $33.000 door. Zowel Dwan als Salomon bleven plakken om de river te zien.

Die kwam vervolgens {8-Clubs} om zowel Dwan als Salomon een flush te geven. Dwan zette liefst $75.000 in die Salomon direct callde, terwijl Daniels foldde. Dwan draaide de betere flush open en won daarmee een pot van liefst $320.500.

De stacks aan het eind van de uitzending waren als volgt:

SpelerStack
Rick Salomon$943.200
Bryn Kenney$873.400
Tom Dwan$722.800
Brandon Steven$216.700
Phil Hellmuth$173.500
James Bord$166.300
John Andress$140.900
Jake Daniels$127.900

Afbeeldingen aflevering 13 via PokerGOCheck deze zeven pokertips die jouw pokerspel naar een hoger niveau gaan brengen.

DELEN
  • "durrrr" houdt ouderwets huis in High Stakes Poker.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen

AANBEVOLEN

High Stakes Poker: Is dit de beste fold aller tijden? (aflevering 12) High Stakes Poker: Is dit de beste fold aller tijden? (aflevering 12)