High Stakes Poker seizoen 8: De beste handen van aflevering 14 (slot)

Tom Dwan

Het achtste seizoen van High Stakes Poker op PokerGO is deze week tot een einde gekomen met aflevering 14. De game van deze week had dezelfde line-up als die van vorige week, waarbij we ook deze keer dus weer Rick Salomon, Tom Dwan en Phil Hellmuth in actie zien.

Tijdens de uitzending herstelden de commentatoren Gabe Kaplan en AJ Benza een oude traditie in ere waarbij ze "High Stakes Poker Awards" uitdeelden. De winnaars waren als volgt:

  • Dario Minieri Award voor Meest Creatieve Uitdossing – Rick Salomon met Gucci Sexy Sweatshirt + Camo
  • Claude Rains Insuspicious Award – Phil Ivey
  • Anti-Sklansky Award (degene die niet volgens het vaste stramien speelt) – Tom Dwan
  • Orson Welles Award – Jean-Robert Bellande
  • De Phil Hellmuth Award (voor degene die nooit iets fout doet) – Phil Hellmuth

Er wordt $200/$400 no-limit hold'em gespeeld en we zetten de vijf beste pokerhanden voor je op een rijtje.

Wil je liever niet gespoilerd worden? Maak een account aan bij PokerGO om de actie in zijn geheel terug te zien. Via de kortingscode "HSP" krijg je $20 korting op een jaarabonnement.

Let op: PokerNews Nederland heeft geen (affiliate)overeenkomst met PokerGO


Tom Dwan tegen Rick Salomon

Tom Dwan
Tom Dwan

In de eerste hand van de laatste aflevering maakte Jake Daniels het $2.100 met {q-Hearts}{10-Clubs} en callde Dwan met {j-Hearts}{8-Hearts} naast hem. Salomon driebette vervolgens naar $14.000 op de cutoff met {a-Diamonds}{k-Clubs} en Dwan was de enige caller.

De flop was {j-Spades}{4-Hearts}{a-Hearts} waardoor Dwan een middle pair met flush draw oppikte. Dwan check-callde vervolgens een $20.000 bet van Salomon. Op de {7-Spades} turn check-callde Dwan een tweede kogel, dit keer van $25.000.

De {7-Diamonds} op de river paide het bord en Dwan checkte andermaal. Salomon knalde er dit keer $55.000 tegenaan en Dwan ging in de tank.

"Damn it, Rick" zei Dwan en na lang nadenken gaf hij op om de $177.100 pot aan Salomon te laten. Voor $500 extra mocht Dwan vervolgens de kaarten van de ex van Pamela Anderson zien.


James Bord tegen John Andress – Flippen voor ruim twee ton

John Andress
John Andress

Dwan gooide de straddle naar $1.600 erop vanuit under the gun en Salomon callde. John Andress maakte het vervolgens $3.200 met {a-Spades}{k-Hearts}. James Bord vond {j-Diamonds}{j-Clubs} in de small blind en schoof all-in voor $113.000, waarop Andress als enige callde.

Er werd besloten om het twee keer te runnen. De eerste flop met {4-Hearts}{10-Diamonds}{j-Spades} maakte het gelijk interessant: Bord had weliswaar top set geflopt, maar Andress had nog kansen met een Broadway draw. De {4-Spades} op de turn was direct wat Bord nodig had, waardoor de {2-Clubs} op de river enkel voor de statistieken van belang was.

Ook in de tweede hand kwam er direct een boer op {j-Hearts}{2-Spades}{8-Spades} waarmee Bord het feitelijk beslist had. De {10-Clubs} op de turn gaf Andress weliswaar wederom een straatkans, maar hij miste opnieuw nadat de {k-Clubs} op de river viel.


Tom Dwan tegen John Andress – Geflopte set tegen runner-runner

John Andress
John Andress

Brandon Steven straddlede naar $1.600 met {q-Hearts}{9-Clubs} en Dwan raisete naar $5.000 met {6-Hearts}{2-Hearts} in de hijack. Salomon callde met {a-Diamonds}{5-Diamonds} in de cutoff en Andress Andress deed hetzelfde met {8-Spades}{8-Diamonds} op the button. De blinds gingen uit de weg en Steven callde om het four-way naar de {q-Diamonds}{k-Clubs}{8-Hearts} flop te brengen.

Steven checkte middle pair, Dwan zette $5.000 door en Salomon foldde. Andress callde slechts met zijn set en Steven was er eveneens bij en gezamenlijk zagen ze de {3-Hearts} op de turn verschijnen. Steven checkte andermaal en Dwan, nu met een flush draw, bette $25.000.

Andress callde opnieuw slechts met zijn set en Steven foldde. De {4-Hearts} op de river gaf Dwan de backdoor flush en hij zette genoeg in om Andress all-in te zetten. Andress dacht even na voordat hij het afcallde. Alhoewel de show aangaf dat de post $185.200 was, bedroeg deze ruim $200.000 (graphics-fout). Na deze hand kocht Andress zich opnieuw in voor $220.000.


Rick Salomon tegen John Andress – Geflopte full house

Rick Salomon vs. John Andress
Rick Salomon tegen John Andress

Dwan straddle naar $1.600 met {9-Clubs}{4-Spades} en Salomon deed een dubbele straddle met {8-Spades}{7-Diamonds}. Andress raisete vervolgens naar $7,000 met {7-Spades}{7-Hearts} en iedereen foldde naar Salomon die een flop kocht. De flop kwam {7-Clubs}{k-Clubs}{k-Diamonds} waardoor Andress direct een full house maakte.

Salomon, zelf met two pair, check-callde een inzet van $5.000 en checkte vervolgens de {4-Hearts} op de turn. Andress zette $15.000 in en Salomon snap-callde om de {6-Diamonds} op de river te zien vallen. Salomon checkte voor de derde keer en dit keer zette Andress liefst $50.000 in. Salomon dacht 20 seconden na alvorens hij de bet afbetaalde, waardoor Andress weer wat terugverdiende.


Laatste hand van het seizoen

Rick Salomon
Rick Salomon wint de laatste hand.

In wat de laatste hand van het seizoen zou worden straddlede Bryn Kenney en callde Steven met {6-Spades}{6-Diamonds}. Daniels was er eveneens bij vanuit de cutoff met {9-Diamonds}{9-Clubs}. Op de button maakte Dwan het vervolgens $9.000 met {a-Spades}{10-Spades} en callde Salomon vanuit de small blind met {7-Spades}{7-Clubs}. Kenney callde met {k-Diamonds}{2-Diamonds} en ook Steven en Daniels callden om er een five-way pot van de maken.

Met $46.600 al in het midden kwam de flop {2-Clubs}{4-Hearts}{7-Diamonds} waarmee Salomon top set flopte. Na vier checks zette Dwan $15.000 in. Salomon, Kenney en Daniels callden alledrie terwijl Steven uit de weg ging. De {4-Spades} op de turn leverde vervolgens vier checks op.

De {j-Clubs} kwam op de river en Salomon vuurde $45.000. Kenney foldde terwijl Daniels de call maakte. Ook Dwan foldde.

"Ik heb het", zei Salomon terwijl hij zijn full house liet zien. De laatste pot van het seizoen, ter waarde van $196.600, was daarmee voor Salomon.

Aan het einde van de uitzending waren de stacks als volgt:

SpelerStack
Bryn Kenney$806.200
Rick Salomon$745.800
Tom Dwan$721.100
Brandon Steven$287.600
Jake Daniels$248.800
James Bord$220.900
John Andress$204.600
Phil Hellmuth$189.700

"We zien je de volgende keer weer bij High Stakes Poker", zei AJ Benza om de uitzending te besluiten. Hiermee lijkt het erop dat we een 9e seizoen van de populaire show kunnen verwachten.

Afbeeldingen aflevering 14 via PokerGOWil je alles over poker leren? Bekijk de poker spelregels voor info over Texas hold'em, Omaha, en alle andere pokerspellen.

DELEN
  • In de laatste uitzending van het seizoen zien we Tom Dwan en Rick Salomon in actie.

Comments

Nog geen reacties. Wees de eerste die post!

Wat denk jij?

Registreer je om een reactie achter te laten of login met facebook

LEES MEER

Andere Artikelen